Panerede brisler

Panerede brisler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebrisler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
400 g.brisler
 salt
1 spsk.citronsaft
 
 Panering:
1 æg
0.5 dl.rasp
0.5 dl.revet parmesanost
 salt
 peber
 
50 g.smør til stegning
 
Opskrift:
Vand brislerne ud i en stor skål i svagt rindende vand 10-15 minutter. Gnid brislerne fri for blodrester.

Kom brislerne i en gryde og dæk dem med koldt vand tilsat salt og citronsaft. Kog brislerne ved svag varme under låg 10-15 minutter.

Tag brislerne op og fjern sener og hinder. Læg dem i et let pres, f.eks. mellem to skærebrætter til de føles faste.

Skær brislerne i skiver.

Panering:
Pisk ægget let sammen. Bland rasp og parmesanost med salt og peber på en tallerken. Vend skiverne i æg og dernæst i raspblandingen, så i sammenpisket æg og til sidst rasp.

Steg brislerne i smør i ca. 2 minutter på hver side ved god varme.





karakterer:
Opskriften er vist 8540 gange,
og udskrevet 188 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-07-13 10:39:27
Vi har i går med stort held afprøvet opskriften. På campingferie her i Avignon er vi gået efter en del af de oprindelige franske retter. I det lokale supermarked faldt vi over kalvebrisler og besluttede os for at prøve. Opskriften virker i store træk. Dog skal brislerne ligge i let pres efter kogningen i mindst en time før formen holdes så de kan skæres i skiver uden besvær. Der er ikke nævnt tykkelse på skiverne - vi valgte cirka 1 cm og det fungerede fint. Som tilbehør valgte vi en let salat som forret, bagte rodfrugter med krydderier og to små bagte gedeoste med figenmarmelade som dessert. En let rødvin kan anbefales, Bourgogne i den bløde/blide ende af skalaen. Samlet pris for to portioner med vin hernede var omkring € 25