Brisler med calvados

Brisler med calvados, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebrisler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.friske brisler (frosne skal være gennemtøet)
250 g.champignon
2 gulerødder
6-8 små chalotteløg
0.5 dl.calvados
4 dl.lys bouillon
50 g.smør
60 g.hvedemel
 salt
 peber
 
Opskrift:
Vand brislerne ud. Se Brisler.

Gør grøntsagerne i stand. Pil og hak løgene. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Befri brislerne for hinder m.m. og skyl dem i koldt vand. Tør dem, med køkkenrulle og skær dem i skiver. Vend brisselskiverne i mel og brun dem kort i smør i en stegegryde. Tilsæt grøntsagerne og lad dem svitse med.

Flambér brislerne:
Overhæld dem med den lune calvados - hvis den er for kold, fænger den ikke - og antænd med en tændstik. Lad flammerne dø ud eller sluk de sidste med bouillonen, der hældes over retten. Lad retten småsnurre uden låg ca. 10-15 min, til løg og gulerødder er netop møre. Smag til med salt og peber og server retten.

Tips:

Byd flutes eller pillekartofler til. Rispilaf passer også godt som tilbehør. Anden spiritus kan bruges: cognac eller blommebrændevin. Det er vigtigt at alkoholprocenten er mindst 40, ellers fænger den ikke. Grøntsagerne kan også varieres, men man bør afstå fra de meget dominerende til de sartsmagende brisler.





karakterer:
Opskriften er vist 10360 gange,
og udskrevet 224 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu