Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fisk i fad med æbler

Fisk i fad med æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Lyssej (Luppe)

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fisk i fad med æbler, billede 4 Fisk i fad med æbler, billede 1 Fisk i fad med æbler, billede 2 Fisk i fad med æbler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Lyssejfilet
400 gram Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
2 tsk. Karry
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Kom fiskefileterne i et smurt ovnfast fad.
Lyssej kan bruges alene, men et stykke torsk, skrubbe og rødspætte giver retten en ekstra karakter.

Skræl æblerne, skær dem i tynde skiver og læg dem over fisken. Løget skæres i skiver og svitses på en pande og løgringene lægges over fisken. kryder med salt og peber.

Rør tomatpure, hakkede tomater, fløde og hvedemel sammen, kryder med salt og peber og hæld det over.


Drys karry på efter smag og slut af med smørklatter.

Fadet skal have ca. 25 minutter i en 200 grader C. alm. ovn.


Serveres med løse ris eller kartoffelmos.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (16 stemmer)

Opskriften er vist 117194 gange,
og udskrevet 4364 gange.


Energi:
KJ total 5988 (1425 kcal)
KJ pr. Pers. 1497 (356 kcal)
Vægt ialt 1985 gram
Vægt pr. Pers. 496 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 301 KJ (71 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 6.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2017-04-22 19:51:17
Torsk, lyssej, mørksej ..al mager fisk kan bruges. Brug gode danske æbler med sødme. Superlækkert!


Bente K  -  2014-11-18 12:17:27
Rigtig god, velsmagende og nem ret. Jeg smagte de hakkede tomater mm til med lidt sukker. Jeg brugte torskefilet i stedet for lyssej.


  -  2012-11-01 14:06:21
Lyssej kan købes frosne i Bilka og Netto.


tove  -  2009-08-15 21:04:30
lyssej er en torskeart hvis man kan sige sådan den har samme form som en torsk der er også en mørksej den er lidt mørker i kødet og de smager stort set ens


Patrick :)  -  2009-05-13 19:26:10
et spørgsmål. Hvad er lyssejfilet??


  -  2008-04-08 11:53:12
Super god ret til hverdag smager godt og er nem at lave.