Ærterne bælges, og man opdager at de nu ikke fylder ret meget. Brislen skæres i 4 dele og vendes i mel, brunes på panden i smør og stilles i en varm ovn i 15 minutter ved 200º.
Kartoflen skrælles og rives i strimler, kommes i koldt vand, tages op, tørres i et viskestykke og steges i halvt olie og halvt smør på en pande til tynde röstier. De stilles lunt.
Brislerne tages ud af ovnen, og kalvefonden varmes let op og hældes over ærterne ned i en blender. Blend løs og tilsæt salt og peber: Varm saucen op igen, men ikke for længe. Så mister den farven.
Anret på en varm tallerken med saucen i bunden og rostien øverst. Hvidt brød og Tokay Pinot Gris fra Alsace serveres til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 8827 gange, og udskrevet 102 gange.
Kommentarer
woodman - 2009-03-08 02:02:28 Hvad er en brissel ?? jeg vil ikke stå nede hos slagteren og lyde alt for dum........
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider