Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Paella med kylling og rejer 02

Paella med kylling og rejer 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Spanien

SpanienKilde : Hjerteforeningen

Indsendt :


Paella med kylling og rejer 02, billede 4 Paella med kylling og rejer 02, billede 1 Paella med kylling og rejer 02, billede 2 Paella med kylling og rejer 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød chilipeber
500 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
Safran tråde
6 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
150 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
150 gram Rejer uden skal, kogte
1 ds. Musling. konserves 1 alm. dåse muslinger vejer 250 g. og indeholder 150 g. muslinger drønet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Varm olien i en sauterpande og svits finthakket hvidløg og finthakket chili. Tilsæt kyllingefilet, ris, safran og bouillon og lad det koge ved svag varme i ca. 20 min.

Tag kyllingekødet op, del det i mindre stykker og kom det tilbage i panden sammen med peberfrugter i strimler, ærter, rejer og muslinger.
Varm paellaen igennem og smag til med salt og peber.

Tips:

Safran er et dyrt, men meget karakteristisk krydderi i paella. Det kan i nødstilfælde erstattes af gurkemeje.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.7    (259 stemmer)

Opskriften er vist 233236 gange,
og udskrevet 12170 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9868 (2349 kcal)
KJ pr. Pers. 2467 (587 kcal)
Vægt ialt 2138 gram
Vægt pr. Pers. 534 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 461 KJ (109 kcal)
Protein 9.8 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 14.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Momo-Kirsten  -  2020-11-26 12:48:14
Min paëlla laver jeg i min wok af et stort løg i tern, et knust fed hvidløg og en rød peber i tern, det hele ned i god olivenolie ved lavt blus til det sveder. Så kommer kyllingestykker i og brunes, mens det tager smag af grøntsagerne. Krydres med salt, peber og oregano. Jeg tilsætter også karry og gurkemeje, det synes vi smager bedst. Måske en sjat olie mere og derefter ris i, som skal vendes og drejes, mens de optager fedtet og bliver blanke. Derefter kogende hønsefond ud over det hele og låg på. Koger 20 min på lavt blus. Da jeg startede retten, blev nogle kyllingelår krydret og sat i ovnen ved 220˚, så de er færdige sammen med retten. Efter de 20 min. tilsættes frosne grønne ærter og en drænet pakke ekstra store rejer, som får de sidste fem minutter med. Hvis man kan lide det også nogle muslinger. Paëllaen skal koge helt tør, så man skal skrabe ris af bunden, men det må ikke være fastbrændt. Serveres i wok med kyllingelår og citronbåde ovenpå. Godt hjemmebagt brød kan serveres til sammen med kølig hvidvin. Har været en fast bestanddel på vores campingture, for man bruger kun et blus til wokken. En eventuel rest kan fryses og genopvarmes i ovn.

MJ  -  2012-06-04 19:17:19
Den er god, men muslinger er ikke mig

francisco  -  2012-05-21 14:29:28
det smager så godt :)

Lærke  -  2011-04-21 18:26:29
Kan man droppe muslingerne uden problemer, eller kræver det ekstra kylling/rejer? Musling er ikke just en favorit i huset :)

Anne   -  2010-10-07 17:22:14
Navnet Paella kommer fra panden den laves i. En "Paellera" Jeg har ikke erfaring med risottoris. Jeg plejer at have spanske ris med til Danmark (de dyrkes i Valencia) Men synes personligt ikke at lange ris dur heller ikke gródris. Spanske ris er naermest en mellemting, kortere og mere buttede end lange ris

anders  -  2010-06-10 14:34:49
Man plejer nu at bruge risottoris hvilket gør at retten bliver mere cremet :D

Julie  -  2009-12-07 14:18:55
kunsten med Paella er at bruge kogende varm bullion i retten.... så kan det ikke mislykkedes....

Per  -  2009-10-28 07:09:40
Risene skal være ukogte, de koger jo i bouillon i 20 minutter

Sille  -  2009-10-27 12:55:13
Hmm, skal risene ikke koges først, eller bliver de kogt i retten? Forstår ikke om risene skal være kogt eller rå når de kommes i panden.

Ove Poulsen  -  2009-05-16 07:27:28
Paelle er en sammentrækning af ordene Para ella (for hende). I Spanien tager man på udflugt og medbringer det hele, manden går så i gang med at lave Paella. Der findes hundredvis af opskrifter på Paella, lav den med hvad køleskabet gemmer.

Skovdal  -  2009-01-16 19:40:15
Det var rigtig lækkert. Det skal jeg lave igen. Men der skal ihvertfald 300 gr rejer i og ikke kun 150 gr.

Michelle  -  2008-03-04 16:48:22
Man kan også bruge karry istedet for safran. Går jeg selv og elsker det. Nok mest fordi jeg har en kærlighed til alt med karry! :)

Nelci  -  2007-09-02 08:41:33
Paella betyder ikke LAT GODT FRA HAVET.... Paella er den spanske form for biksemad... Så alt man har kan puttets i. På restauranter i Spanien kan man normalt få alm paella, og så en der kun indeholder fisk... Så ja, kylling kanin osv, god nok.!!!

Mads  -  2007-07-14 16:50:03
Til Steen Flemming.. Paella er oprindelig en ret fra landet, tilberet, af de fattige bønder. Først langt senere hen, blev fisken en vigtig bestanddel af retten. Hvis du rejser i Spanien, vil du opdage, at paella lavet i det i det indre af landet, stor set ikke indeholder noget fisk, men derimod, kanin, kylling mm

Lykke  -  2007-07-10 21:03:22
En dejlig nem ret, der blev til 2 dag for 2 personer.

Lillian  -  2007-03-09 13:26:23
Til Steen Flemming: I realiteten kan man komme i lige hvad man vil og ordet paella hentyder til den specielle pande retten laves i.

Toft.  -  2007-01-14 19:59:22
Glemte lige at sige at peberfrugterne helst skal i sammen med ris og koge med de 20 min. så blev de dejlig bløde, her hjemme gider vi ikke de knaser..

Toft.  -  2007-01-14 19:57:46
Jeg lavede denne ret i dag, synes det blev rigtig godt..Men næste gang vil jeg komme flere rejer i..

Mikkel  -  2006-12-12 18:15:14
Udskift muslinger med sejfilet og rejer. Udskift safran med gurkemeje.

Vesterskov  -  0000-00-00 00:00:00
Smed ikke ærter i, svitsede kyllingen i hvidløg og chili. og derefter kom ris og tilbehør i. Resultat var rigtig god. Retten ville også være god hvis man fuldte opskriften, så ingen dårlig ret....... Skal prøves....

Sara  -  0000-00-00 00:00:00
Den originale Paella fra Valencia indeholder både kylling og kanin samt muslinger og rejer, så den er god nok, Steen Flemming

Steen Flemming  -  0000-00-00 00:00:00
Betyder Paella ikke alt godt fra havet, hvad laver kylling så i den ret?

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Syntes at peberfrugterne smager lidt for meget, vil nok vælge at putte dem i lidt før en anden gang

Hanne Steen  -  0000-00-00 00:00:00
Pas på med salt, da hønsebouillon også er saltholdig. En rigtig velsmagende ret.