Braiseret kyllingebrystfilet i tomatkarrysauce

Braiseret kyllingebrystfilet i tomatkarrysauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Braiseret kyllingebrystfilet i tomatkarrysauce, billede 4 Braiseret kyllingebrystfilet i tomatkarrysauce, billede 1 Braiseret kyllingebrystfilet i tomatkarrysauce, billede 2 Braiseret kyllingebrystfilet i tomatkarrysauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
2 tsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 knsp. Timian, tørret
2 tsk. Karry
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Skyl peberfrugterne, del dem på langs og fjern indmaden. Skær dem i tynde strimler på langs. Pil løgene, og del dem i kvarte både.

Varm en sauterpande eller passende gryde op, med margarine. Steg kyllingebrystfileterne kort på begge sider. Tag kyllingebrysterne op, og stil til side.

Kom de strimlet peber og løg i panden, og svits det godt.

Kom tomatpuré, og karry i panden, og svits det kort. Tilsæt melet i og rør det godt sammen. Kom vand i til saucen har den rette konsistens. (den må ikke være for tynd) Tilsæt hvidvinseddike, hønsebouillon, salt, peber og timian.

Læg kyllingebrysterne tilbage i saucen, og braiser (kog dem i saucen) dem møre ved svag varme. Vend dem indimellem. Smag evt. saucen yderlig til inden servering.

Server retten med løskogte ris som du koger efter anvisning på pakken.

Anretning
Læg et lag sauce i bunden af tallerkenen. Læg en mellem bunke ris i midten med lidt top. Skær kyllingebrystfilerne skråt i skiver, og anret dem på toppen af risene. Kom tilsidst lidt sauce henover toppen. Pynt med bredbladet persille.


karakterer:
Opskriften er vist 252497 gange,
og udskrevet 15393 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (157 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9848 (2344 kcal)
KJ pr. Pers. 2462 (586 kcal)
Vægt ialt 3206 gram
Vægt pr. Pers. 801 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 307 KJ (73 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 0.6 gram
Kulhydrat 11.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Helle  -  2014-02-18 18:17:36
Jeg skar kyllingen i små tern. Tilsatte porre, champinon og hvidløg. Jeg synes ikke karry'en smagte nok igennem og derfor valgte jeg mere af det (lidt mere end det dobbelte) og synes resultatet er SUPER!!! Nu glæder jeg mig til familiens dom lige om lidt :-)

Claes  -  2013-01-10 22:52:47
Super lækker ret! Jeg vil dog anbefale lidt chili, engelsk sauce og soya.

Anne  -  2012-11-22 15:45:52
Skar gulerødder i tynde strimler, hakkede en frisk chilli i og undlod hvisvinseddike....

Bente  -  2012-03-06 18:16:20
du må ha stemt på dig selv. Hvis man ikke ved hvordan man bruger hvidvindeddeke skal man ikke lægge opskrifter op!

Tina  -  2012-01-11 17:33:41
Skar kyllingen i tern, doblede sovsen og kogte en pose frosssen wok-bl. med og vupti, havde til to dage...:-) (2 x 4pers)

NogG  -  2011-12-01 20:08:02
Wow! Hurtigt, nemt og lækkert! Kan godt forstå al den ros der er skrevet her! Har lavet maden præcis som du har skrevet! Smager himmelsk! Den måde opskriften også er skrevet på - virker som om du godt kan lide at lave mad! ;)

Gitte S.  -  2011-08-11 13:23:28
Super dejlig og nem ret, som hele familien elskede ;o)

Anna  -  2011-05-19 18:51:57
Hurtig og nem ret. Den smagte dejligt, især med hvidløg og chili :)

Michelle  -  2011-03-29 16:13:52
Super nem og skøn ret! Har lavet den et par gange, og den bliver nok ikke glemt forløbligt :-)

Irene  -  2011-01-06 12:18:55
Den smager bare dejligt! Vi kommer helt sikkert til at lave den igen :-)

  -  2011-01-02 16:45:17
Vi skærer kyllingen i strimler, og laver gerne en stor portion, så der er til fryseren også. En dejlig ret, der smager skønt :-) !

Thomas  -  2010-12-05 18:07:47
PN>> Man kunne også bare lave en helt anden ret;)

Fatima  -  2010-10-07 17:53:20
Jeg kom ikke hvidvinseddike men tilføjede hvidløg. Det smagte super, mange tak! :)

Gope  -  2010-09-21 18:00:19
Fulgte opskriften dejlig, let og lækker

De Skæve  -  2010-08-15 20:08:39
er netop blevet færdg med at spise og det var et HIT .. fulgte bare opskriften.. mange tak for den her :)

  -  2010-06-06 20:00:19
med brune ris og hvidløg, mums:-)

PN  -  2010-02-28 23:09:26
Hvis man gerne vil lave en vegetarisk udgave så kan man købe en pakke vegansk kyllingebryst-filetter over nettet igennem bladlusen.dk. Desuden foretrækker jeg altid grønsagsbouillon uanset hvad. For at få lidt flere grønsager med kan man koge en pose frosne grønsager og blande i de kogte ris når risene er færdige. Man kan måske også erstatte hvidvins-eddiken med æblecider-eddike (det er i alt fald den eneste slags eddike jeg selv bruger) - og for sundheden kan man erstatte hvidt hvedemel med fuldkorns-hvedemel (jeg tror at grahamsmel i denne sammenhæng IKKE kan bruges, men det er ikke noget jeg ved noget om).

cecilie  -  2010-02-16 17:59:05
smager super godt, men kan godt tage lidt tid at lave hvis man laver større portion og min sovs havde en stor tendens til at klumpe.

Daniel & Johan  -  2009-08-26 00:27:14
Super lækkert. Tilsæt chili og hvidløg - og skær kyllingen i mindre stykker - så bliver det ekstra godt!

simon  -  2009-03-10 12:53:46
det smager vildt godt kan anbefaldes

Henriette  -  2009-01-27 16:23:03
Nammenam.. Har lavet denne ret massere af gange (uden timian og hvidvins eddike) og den smager suuuper godt !!

lone  -  2008-03-23 17:12:58
dejlig ret!Jeg skiftede dog tomat- pure ud med ketchup.

sara  -  2008-03-23 14:29:15
Det smager så godt, laver det ret ofte ;)

mr-chili  -  2008-02-25 13:22:09
en fantastisk ret... Og meget meget børnevenlig... Det er favorit retten herhjemme.. :-)

Dan Næstved  -  2008-01-22 14:17:34
Ritig lækker ret, har lavet den mange gange. Prøv at skære kødet ud i mindre stykker og prøv så Beauvais Stege marinade ( chilimix / karry ) det er sku guf for ganen ;o)

lulu 9 år  -  2008-01-19 19:07:24
er rigtig god og vi kan godt lide den og den er hurtig at lave. lækkert

Simone, Denmark  -  2007-12-28 16:20:09
en rigtig lækker ret som børn også vil synes om. det er super skønt

Anders  -  2007-10-23 19:56:22
Nem og overskuelig at lave. Tilsatte også forårsløg. Kan klart anbefales.

HG  -  2007-10-18 07:23:39
Smage rigtig godt, nem at lave, børnene spiser det også

Caramba  -  2007-09-25 10:59:58
Nøj den er go´,tilsatte osse porre,og 1 teske mere karry, det var mums..mht. til tid fileterne lå i saucen, var det nok lige længe nok jeg lod dem ligge...tror 10-12 min. er max

Pia  -  2007-08-31 17:09:46
Super god ret og lækker med en fantastisk smag - giver kylling en helt ny plads i madlavningen.

Kristina  -  2007-08-22 17:37:58
Simpelthen bare en så dejlig ret, tilsatte lidt porrer .. Dejlig og nem ret .. skal prøves ;D

Anja  -  2007-03-08 17:25:30
lækker, og nem

Anja  -  2007-01-04 15:09:20
lækkert

Camilla  -  2007-01-04 09:47:08
Super nemt og lækkert, tilsatte porrer, hvilket gav ekstra smag :o) PS: Tak for en rigtig god hjemmeside.

maria  -  2006-12-05 16:12:10
jeg synes den er god. Men der skal ikke være det er, vin med. :(

Marianne i Nice, Frankrig  -  0000-00-00 00:00:00
dejlig hverdagsmad - hurtig og nem at lave