Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Hel Citronkylling

Hel Citronkylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Asta

Indsendt :


Hel Citronkylling, billede 4 Hel Citronkylling, billede 1 Hel Citronkylling, billede 2 Hel Citronkylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kylling hel
3 dl.hvidvin
0.5 citron
1 rødløg
4-5 fedhvidløg
 Olivenolie
 Timian
 Salt
 Peber
 
 Sovs:
 Væde fra fadet
 Mælk
 Maizena
0.5 citron
 
Opskrift:
Kylling skylles. Skindet fra halsen bøjes, så det dækker for hullet så meget som muligt, og fæstnes til kødet med 3-4 kødnåle. Kyllingen lægges derefter i et ildfast fad. Den halve citron skæres 3-4 både. Rødløg skæres i 4-6 både, alt efter størrelse Hvidløgsfeddene pilles.

Citron- og løgbåde og hvidløgsfed stoppes ind i kylling, hvor efter hvidvinen hældes i (Læg evt. 1/4 løg under kyllingen, så al hvidvinen ikke løber ud) Kyllingen smøres ind i olie og krydres med timian, salt og peber efter behag. Kylling sættes i en forvarmet ovn på 150 grader C. alm. ovn, i c. 1 1/2 time.

Sovs:
Hæld væden fra det ildfaste fad over i en lille gryde/pande. Mælk tilsættes og koges op (Der bruges efter behag, alt efter hvor fed/tynd man ønsker sovsen) Sovsen jævnes med Maizena Saften fra citron presses ned i sovsen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (20 stemmer)

Opskriften er vist 52625 gange,
og udskrevet 1010 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lottebg  -  2011-08-01 08:04:10
Istedet for at koge kartoflerne ved siden af og lave sovs, så prøv at skære kartoflerne i tern og læg dem under kyllingen og drys dem med lidt salt. Det giver en god smag og så er det en ret der passer sig selv.

momsemor  -  2007-04-18 23:42:40
kyllingen er rigtig god, men jeg synes, at sovsen har for lidt karakter

momsemor  -  2007-04-18 23:41:21
kyllingen blev rigtig god, men jeg synes ikke at sovsen