Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Coq au vin, kylling i vin

Coq au vin, kylling i vin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kylling hel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigTilberedningstid : 90 minutter

Indsendt :


Coq au vin, kylling i vin, billede 4 Coq au vin, kylling i vin, billede 1 Coq au vin, kylling i vin, billede 2 Coq au vin, kylling i vin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
100 gram Bacon hel
150 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 laurbærblade
Timian, tørret
0.5 dl. Cognac 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Jævning
evt. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Kyllingen deles ud i mindre stykker. Baconet klippes fri for svær og skæres i smalle strimler, der steger med de små pillede løg (køb de frosne, hvis De skal have det nemt). Når dette bliver gyldent lægges kyllingestykkerne i med hvidløget i skiver og det hele brunes godt i nogle minutter.

Så tilsættes de små hele rensede champignon, laurbærblad og timian og snurrer under låg i 10 min. Så hældes cognac og rødvin over , med salt og peber og under låg snurrer det nu videre i 60 min. til kyllingen er mør.

Kylling, løg og champignong løftes over på et serveringsfad.

Sovsen jævnes og smages tilsættes creme fraiche og evt ekstra hvidløg hvis du er til det, farves med kulør. Saucen hældes nu over kylling og grønsager.

Serveres med kogte ris og grøn salat.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (31 stemmer)

Opskriften er vist 133029 gange,
og udskrevet 5180 gange.


Energi:
KJ total 13919 (3314 kcal)
KJ pr. Pers. 3479 (828 kcal)
Vægt ialt 3153 gram
Vægt pr. Pers. 788 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 441 KJ (105 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 9.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Nichlas  -  2017-09-26 12:31:55
Teknisk set er "coq" det franske ord for "hane" - hvis man bruger kylling hedder retten "poule au vin"


Vinni  -  2012-09-26 12:46:59
Jeg kommer nogle halve champignonger i for at få smagen i sousen og så fisker jeg dem op igen og tilsætter nogle ristede før jeg server


anette  -  2011-01-02 13:47:44
super god og dejlig ret..alle i familien er glade for den..


sp  -  2008-09-01 10:02:35
Jeg bruger hverken creme fraiche eller fløde, da det ikke hører hjemme i denne franske ret.


  -  2008-03-17 11:16:20
Hanne - Det ville være dumt at gøre da du derved mister en del af smagen i selve saucen, men ganske enig i at nyristede champignioner er bedre end triste trælse kogte af samme slags


Hanne  -  2007-06-18 09:12:45
Champignion ristes og tilsættes til sidst, så er de bedst


Carsten  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god og enkel ret.