Cuvettesteg i ovn

Cuvettesteg i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksecuvette

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Cuvettesteg i ovn, billede 4 Cuvettesteg i ovn, billede 1 Cuvettesteg i ovn, billede 2 Cuvettesteg i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 gram Oksecuvette
Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Rids stegen i fedtet, gnid den med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Kom evt. vand, fint hakket løg og krydderier ved og sæt den i en 250 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.

Sæt evt. et termometer i stegen. Dæmp for varmen til 150 grader C. alm. ovn og lad stegen stå til termomeret viser 55-60 grader C (ca. 50 minutter) for rød.

Lad stegen hvile tildækket i ca. 20 minutter før den skæres i tynde skiver på tværs af kødtrådene.





karakterer:
Opskriften er vist 746918 gange,
og udskrevet 14225 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (197 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11390 (2711 kcal)
KJ pr. Pers. 1898 (451 kcal)
Vægt ialt 1250 gram
Vægt pr. Pers. 208 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 911 KJ (216 kcal)
Protein 19.4 gram
Fedt 15.3 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-10-17 16:15:37
rids fedtlaget ned til kødet på begge ledder til tern, gnid hvidløg fra hvidløgpresseren ned i alle rillerne, sammen salt og peber. Sæt cuvetten i 250 grader varm ovn i 10 minutter, skrue ned til 150 grader, og steg den 35-40 minutter. Har du stegetermometer, så følg det anvisning. Ved udskæring starter man med spidsen indtil det bredeste sted på stegen, så skæres resten på den anden led. den skal stå og samle sig 15 minutter før udskæring uden tildækning. Den bliver perfekt.

  -   2018-07-22 17:32:42
Måske man skulle skrive raste mad forslag længer nede på siden, viste ikke hvor jeg skulle skrive dette 😋

  -   2016-03-23 18:10:24
god stegemulighed.

  -   2013-02-14 19:15:12
Du skærer på tværs af kødtrådene ved at skære en enkelt skive og kigge på den. Der kan du se hvilken retning kødtrådene vender, så skærer du blot på tværs af disse. Bemærk når du skærer stegene at kødtrådene godt kan vrides lidt mens du skærer, så det kan være du skal skære noget af stegen lidt anderledes ud end da du startede. Hvis du ikke får det gjort, så bliver stegen sej af h til. Det er synd for så godt et stykke kød.

  -   2012-11-20 19:43:05
Den viste steg er desværre skåret den forkerte vej.

  -   2012-03-31 18:52:06
Hvordan skærer man på tværs af kødtrådene??

  -   2010-10-06 10:52:48
Syntes det er alt for meget olie til kartoflerne. Prævede dem i går, men de blev alt for fede.

  -   2008-10-30 16:48:20
Til Lene (og andre?) CIRKA!! stegetider: Rød: ca. 40 min Medium: ca. ca. 45 min. Gennemstegt: ca. 55 min Hvis den er meget tyk/høj, så læg 5 min. til tiderne!..

  -   2008-10-17 18:10:03
Hvor lang tid ska den ha hvis den ska være rosa? medium....

  -   2008-04-26 19:52:22
Skal den virkelig videresteges ca. 50 minutter???

  -   2007-12-31 15:34:12
Stegen kan eventuelt stikkes med 4-5 fed hvidløg (skåret over i halve om nødvendigt for at dække hele stegen), men husk at være enige om det alle mand ;) God opskrift til nytårsaften, i øvrigt.