Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Cuvettesteg

Cuvettesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksecuvette

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Cuvettesteg, billede 4 Cuvettesteg, billede 1 Cuvettesteg, billede 2 Cuvettesteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 gram Oksecuvette
Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Salat:
1000 gram Kogte kolde kartofler
150 gram Majs. kerner. konserves 1 dl. afdryppede majskerner fra dåse vejer ca. 60 gram.
2 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
0.5 Iceberg, salat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
   
  Senneps/oliedressing
2 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
   
Opskrift:
Rids stegen i fedtet, gnid den med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Kom evt. vand, fint hakket løg og krydderier ved og sæt den i en 250 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.

Sæt evt. et termometer i stegen. Dæmp for varmen til 150 grader C. alm. ovn og lad stegen stå til termomeret viser 55-60 grader C (ca. 50 minutter) for rød.

Lad stegen hvile tildækket i ca. 20 minutter før den skæres i tynde skiver på tværs af kødtrådene.

Server cuvetten med salat og et par skiver groft brød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (181 stemmer)

Opskriften er vist 530215 gange,
og udskrevet 10446 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 22789 (5426 kcal)
KJ pr. Pers. 3798 (904 kcal)
Vægt ialt 3212 gram
Vægt pr. Pers. 535 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 709 KJ (168 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 11.8 gram
Kulhydrat 7.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Helle Lindh  -  2018-07-22 17:32:42
Måske man skulle skrive raste mad forslag længer nede på siden, viste ikke hvor jeg skulle skrive dette 😋

  -  2016-03-23 18:10:24
god stegemulighed.

HamDenLange  -  2013-02-14 19:15:12
Du skærer på tværs af kødtrådene ved at skære en enkelt skive og kigge på den. Der kan du se hvilken retning kødtrådene vender, så skærer du blot på tværs af disse. Bemærk når du skærer stegene at kødtrådene godt kan vrides lidt mens du skærer, så det kan være du skal skære noget af stegen lidt anderledes ud end da du startede. Hvis du ikke får det gjort, så bliver stegen sej af h til. Det er synd for så godt et stykke kød.

  -  2012-11-20 19:43:05
Den viste steg er desværre skåret den forkerte vej.

Karín  -  2012-03-31 18:52:06
Hvordan skærer man på tværs af kødtrådene??

june  -  2010-10-06 10:52:48
Syntes det er alt for meget olie til kartoflerne. Prævede dem i går, men de blev alt for fede.

Henrik  -  2008-10-30 16:48:20
Til Lene (og andre?) CIRKA!! stegetider: Rød: ca. 40 min Medium: ca. ca. 45 min. Gennemstegt: ca. 55 min Hvis den er meget tyk/høj, så læg 5 min. til tiderne!..

Lene  -  2008-10-17 18:10:03
Hvor lang tid ska den ha hvis den ska være rosa? medium....

Jan  -  2008-04-26 19:52:22
Skal den virkelig videresteges ca. 50 minutter???

Claus Due  -  2007-12-31 15:34:12
Stegen kan eventuelt stikkes med 4-5 fed hvidløg (skåret over i halve om nødvendigt for at dække hele stegen), men husk at være enige om det alle mand ;) God opskrift til nytårsaften, i øvrigt.