Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      BrugerserviceOksecuvette med fritter og whiskey sovs 02

Oksecuvette med fritter og whiskey sovs 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksecuvette

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Oksecuvette med fritter og whiskey sovs 02, billede 4 Oksecuvette med fritter og whiskey sovs 02, billede 1 Oksecuvette med fritter og whiskey sovs 02, billede 2 Oksecuvette med fritter og whiskey sovs 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Stegen:
1100-1200 g.Oksecuvette af passende størrelse
 Masser af hvidløg (gerne helt friske)
 Salt
 peber
 
 Fritterne:
1200-1500 g.Kartofler
 olivenolie
 Krydderier (Chili - salt - peber - rosemarin - efter smag)
 
 Whiskey Sovs:
6 cl.Whiskey
1 stort løg
1 spsk.Flormelis
 lidt olie til løgene
7.5-10 dl.fløde 13%
70 g.tomatpure (pasta)
 
Opskrift:
Cuvetten:
Klargør stegen, det er en fordel hvis at den ikke er alt for ujævn, det gør det lidt sværere at stege den. Rids den lidt på kryds og tværs, ikke for dybt. smør godt med salt og peber samt hvidløg der er blevet knust.

Set stegen på en rist, med en bradepande eller lign. under til at opsamle fedtstoffet Steg den først ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter, dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn, steg videre til kødet er ca. 65 grader i midten, tag den ud og lad den hvile i 10 minutter før den skæres. Skæres i retning af kødtrådene i tynde skiver.

Fritterne:
Bland olie og krydderier sammen og lad det trække mens kartoflerne gøres klar. Skyl og skrub alle kartoflerne under koldt vand, skal ikke skrælles. Skær dem i både, alle ca. lige store. Hæld kartoflerne i olie/krydderier blandingen, lidt ad gangen, så de alle bliver godt fedtet ind i olie. Hvis muligt, lad dem trække i olien inden de bliver lagt over på en plade med bagepapir eller lign. Skal ovnsteges v. 200 grader C. alm. ovn en times tid, til de er gyldne og sprøde.

Whiskey sovs:
Den absolut bedste del ved denne opskrift er sovsen. Der kan godt beregnes lidt ekstra sovs og kartofler, smager himmelsk at gufle i sig. Skær løget i fine stykker, svits dem på en varm pande sammen med flormelis i ca 1-2 min (der kan også krydes med ie. rosemarin). "ikke for varm, men det må gerne syde". Flamber løgne i ca. 10-15 sek, med ca. halvdelen af whiskyen, "PAS På DER KOMMER STORE FLAMMER!" Tilsæt fløden og varm den op lige til den koger. Tilsæt resten af whiskyen og skyen fra stegen, smag til med salt og peber. Til at jævne sovsen bruges tomatpure (pasta) tilsættes og røres godt ud. Pas på, det bliver pludselig tykt. Det hele serveres gerne med frisk salat, brød og en flaske rødvin.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (20 stemmer)

Opskriften er vist 75854 gange,
og udskrevet 1972 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jesper Pennerup.   -  2018-03-03 16:30:34
Du skriver skæres i retning af kødtrådene - mener du ikke på tværs af kødtrådene. Jeg har da altid lært du skal skære på tværs for at få det til at være mørt og nemmere at skære i ved spisning.

Eva  -  2010-05-20 15:53:05
Per, du er altså bare super! Har efterhånden brugt en del af dine opskrifter herinde fra, alle sammen med stor succes- og denne var bestemt heller ikke en undtagelse! Dejlig mør rosa steg..bare mums!!

Hans  -  2010-05-04 14:45:36
Det er vældig godt med nogle kogte grønne bønner til også

Per  -  2010-03-28 20:54:21
Stegen skal have omkring 55 minutter for at nå 65 grader C