Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Oksefilet med limeglaserede gulerødder og ærter, kartofler og mynte-purløgdip

Oksefilet med limeglaserede gulerødder og ærter, kartofler og mynte-purløgdip, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjrebsfilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :



Ingredienser:
0.75-1 kg.oksehøjrebsfilet afpudset
 
1 spsk.smør
1 spsk.olie
2 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Mynte-purløgdip:
1 bdt.purløg
3-4 stilkefrisk mynte
2.5 dl.græsk yoghurt eller syrnet fløde 9%
 lidtgroft salt
 friskkværnet peber
 
600 g.gulerødder evt. nye
1000 g.kartofler evt. nye
2 spsk.smør
1 lime
2 tsk.sukker
0.5 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
250 g.fine grønne ærter gerne friskbælgede
 
Opskrift:
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun kødet på alle sider på en varm pande i smør eller olie. Kassér stegefedtet. Læg kødet i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Tænd ovnen på 150°C. Sæt et stegetermometer i midten af stegen og steg til centrumtemperaturen er 58-60°C for rosa, 60-65°C for svagt rosa og 65-68°C for gennemstegt. Det tager 40 minutter - 1 time. Lad kødet hvile i 15 minutter.

Hak purløg og mynte fint. Rør det sammen med græsk yoghurt eller syrnet fløde. Smag til med salt og peber. Sæt den i køleskabet.

Skrub eller skræl gulerødder og kartofler. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre 15-20 minutter. Pil evt. kartoflerne, hvis de ikke er nye.

Skær gulerødderne over på langs og derefter evt. i mindre stykker. Varm smør i en gryde og kom gulerødderne i. Tilsæt sukker, fintrevet skal af ½ lime og saft af den hele, salt og peber. Læg låg på gryden og lad gulerødderne blive møre ca. 7-10 minutter afhængig af tykkelse. Pas på at væsken ikke damper væk. Der skal være så meget, at gulerødderne er blanke og saftige. Når gulerødderne er møre kommes ærterne i. Tag gryden fra varmen.

Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene. Server nykogte kartofler, limeglaserede gulerødder og ærter med mynte-purløgdip til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 20016 gange,
og udskrevet 925 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu