bøffer ca. 2 cm tykke skåret af oksefilét eller oksemørbrad 800 g - 1 kg bøffer ca. 2 cm tykke skåret af oksefilét eller oksemørbrad 800 g - 1 kg
1
spsk.
smør 1 spsk. smør
1
spsk.
olie 1 spsk. olie
1
tsk.
groft salt 1 tsk. groft salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
1000
g.
kartofler gerne små nye 1000 g. kartofler gerne små nye
ca. 2 tsk groft salt og 2 liter vand ca. 2 tsk groft salt og 2 liter vand
5
fed
hvidløg 5 fed hvidløg
2
dl.
eddike 2 dl. eddike
1
dl.
sukker 1 dl. sukker
1
tsk.
groft salt 1 tsk. groft salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
1
rød- eller salatløg 1 rød- eller salatløg
2
mellemstore squash evt. 1 grøn og 1 gul 2 mellemstore squash evt. 1 grøn og 1 gul
1
bdt.
eller 1 potte frisk basilikum 1 bdt. eller 1 potte frisk basilikum
2.5
dl.
syrnet fløde 9% 2.5 dl. syrnet fløde 9%
1-2
tsk.
harrisa eller anden chilipasta 1-2 tsk. harrisa eller anden chilipasta
1
tsk.
salt1 tsk. salt
Opskrift:
Vask kartoflerne og kom dem i en gryde med koldt vand så det lige dækker. Sæt gryden over, bring vandet i kog og tilsæt salt. Kog under låg til de er møre 15-20 minutter. Mærk om de er møre med en spids kniv. Pil evt. kartoflerne og lad dem køle af.
Pil hvidløgsfeddene og kog dem med eddike, sukker og salt i 5 minutter til sukkeret er opløst. Krydr med friskkværnet peber. Pil løget og skær det i tynde skiver fra rod til top. Skær squash i 1/2 cm tykke skiver. Hæld den lune lage hen over grøntsagerne. Kom kolde kartofler og skyllede basilikumblade i lagen. Smag til med salt.
Rør syrnet fløde med harrisa eller anden chilipasta. Smag til med salt.
Dup bøfferne tørre med køkkenrulle. Varm smør og olie på en pande til det er brunt. Brun hurtigt bøfferne på begge sider. Krydr med salt og peber. Skru ned til middelvarme.
Hvis bøffen skal være rød steg 2-2½ minut på hver side, skal den være rosa steg 3-3½ minut, og hvis den skal være gennemstegt 4-4½ minut på hver side. Kassér fedtstoffet på panden. Server bøfferne med grøntsager i basilikumlage.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 10351 gange, og udskrevet 133 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider