Steak med bønnesalat og tuncreme

Steak med bønnesalat og tuncreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksesteak

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :



Ingredienser:
4 steaks 1-1½ cm tykke skåret af inderlår ca. 750 g
 
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 friskkværnet peber
 
 Bønnesalat med tuncreme:
400 g.friske grønne bønner fx haricote vertes
1 ds.kogte bønner fx Borlotti kidneybønner eller kikærter ca. 400 g
1.5-2 tsk.groft salt pr. liter vand
1 ds.tun i olie ca. 200 g
1.5 dl.creme fraiche 18%
3 spsk.frisk lime- eller citronsaft
1 spsk.kapers gerne saltede
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
 Tilbehør:
4 skivergrovbrød eller 4 boller
 
Opskrift:
Fjern spidserne på de grønne bønner. Bring vandet i kog med salt. Kom de grønne bønner i gryden og kog uden låg 3-6 minutter. Mærk på konsistensen om den er god. Lad bønnerne dryppe af i en si og kom dem i en skål.

Åbn dåsen med bønner eller kikærter og lad dem dryppe af i en si. Kom dem i skålen med bønnerne.

Si olien fra tunen og blend den med cremefraiche og lime- eller citronsaft til en cremet konsistens. Bland kapers i og smag til med salt og peber. Bland tuncremen i salaten.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm smør og olie på en pande til det er brunt. Brun hurtigt kødet på begge sider. Krydr med salt og peber. Skru ned til middelvarme og steg 3-4 minutter på hver side.

Servér steaks'ene med bønnesalaten og brød til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10477 gange,
og udskrevet 127 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu