Lammebov eller bryst helst med ben 1500 g. Lammebov eller bryst helst med ben
Urter til kogning: Urter til kogning:
selleri selleri
løg løg
gulerod gulerod
timian timian
persille persille
dild dild
laurbærblad laurbærblad
peberkorn peberkorn
500
g.
gamle danske kartofler skrællede evt. kålrabi 500 g. gamle danske kartofler skrællede evt. kålrabi
75
g.
smør 75 g. smør
1.5
dl.
hvedemel 1.5 dl. hvedemel
1
citron saft heraf 1 citron saft heraf
lidt sukker lidt sukker
0.5
dl.
piskefløde 0.5 dl. piskefløde
2
æggeblommer 2 æggeblommer
5
dl.
klippet dild 5 dl. klippet dild
Opskrift:
Kom kødet i en stor gryde og dæk med vand. Bring i kog og skum af. Tilsæt urter og lidt salt og lad kødet koge for svag varme til det løsner fra benet kogetiden kan variere fra 1 til 2 timer. Tag kød og urter op. Kog kartoflerne knap møre i suppen.
Lav en opbagning af smør og mel og spæd lidt efter lidt med den varme suppe og kog godt igennem. Smag til med citron, sukker, salt og peber. Bland fløde, æggeblommer og dild og rør lidt af den varme sauce i. Varm kød og kartofler op i saucen og rør kort før servering "æggedilden" i. Retten må ikke koge efter tilsætning af æggedilden.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.8
(3 stemmer)
Opskriften er vist 5679 gange, og udskrevet 98 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider