Fyldt kalkunrulle

Fyldt kalkunrulle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Fyldt kalkunrulle, billede 4 Fyldt kalkunrulle, billede 1 Fyldt kalkunrulle, billede 2 Fyldt kalkunrulle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kalkunbryst
400 gram Helbladet spinat, frost
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
100 gram Skinke. kogt. skiveskåret
300 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Stegning:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
400 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
  Sauce:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
1500 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Paprika
   
Opskrift:
Skær forsigtigt og med en skarp kniv kalkunbrystet så du får 2 lige store flade stykker. Bank dem let flade.

Optø spinaten og krydr med salt og peber. Fordel først spinaten dernæst osten og skinken ovenpå.

Rul nu kalkunbrystet sammen. Krydr med salt og peber og sno baconen omkring. Bind til sidst bomuldssnoren rundt om så det holder fast på kalkunrullen.

Steg rullerne i smør i en stor gryde til rullen er pænt lysebrun på alle sider.

Tilsæt så de hele champignon og vand og lad rullerne snurre i ca. 45 minutter. Tag kalkunruller op og pak dem ind i folie. Tag også champignonerne op.

Sauce:
Lad skyen stå lidt og drys så hvedemelet over, lad det opsuge fedtet og tilsæt så piskefløde og kulør. Smag til med salt og peber.

Skær kalkunrullen i passende stykker og server den sammen med kartoffelbåde (kartofler skåret i kvarte og som er penslet med olie, salt, peber og paprika, ca. 1 time ved 200 grader C. alm. ovn.)

Tips:

Kalkunrullen er ideel som pålæg! Lad rullen blive helt kold og skær så i tynde skiver. Perfekt til sanwich.

Spinaten kan skiftes ud med persille eller frisk basilikum, og smuldret feta i stedet for revet mozzarella.





karakterer:
Opskriften er vist 103859 gange,
og udskrevet 18500 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 24188 (5759 kcal)
KJ pr. Pers. 4031 (959 kcal)
Vægt ialt 4499 gram
Vægt pr. Pers. 749 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 537 KJ (128 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 7.8 gram
Kulhydrat 7.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-27 15:09:38
Vi har lavet denne ret nogle gange og jeg ruller den og sætter kød nåle i, og binder den sammen så holder den sig fint. Bagefter er de nemme at klippe fra hinanden igen. Vi er vilde med retten og vi har serveret den for gæster og de mener det samme. :-)

  -   2010-09-07 08:10:32
Jeg fik skåret kalkunbrystet i 2 dele, men det var mig umuligt at rulle det. I stedet lagde jeg begge stykker ved siden af hinanden i et ildfast fad. Fik 1 time og 15 min ved 200 grader. Serverede kartoffelmos til og lavede sovs af skyen fra fadet. Jeg fik menget ros af gæsterne, og det smagte kanon godt.

  -   2010-02-19 21:19:38
Husk at knug væden ud af spinaten.