Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fyldt kalkunbryst med feta og persille

Fyldt kalkunbryst med feta og persille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fyldt kalkunbryst med feta og persille, billede 4 Fyldt kalkunbryst med feta og persille, billede 1 Fyldt kalkunbryst med feta og persille, billede 2 Fyldt kalkunbryst med feta og persille, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kalkunbryst
30 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Feta. 40+
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
100 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Ovnbagte kartofler:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Græsk grillkrydderi
   
Opskrift:
Persillen skylles grundigt, og hakkes. Fetaen skæres i mindre stykker.

Der skæres en "lomme" på det tykkeste sted i kalkunbrystet, og feta + persille puttes ind i "lommen". Bind bomuldsgarnet rundt om kalkunbrystet, og snør godt til, så fyldet ikke kan falde ud.

Kalkunbrystet brunes i margarinen på en sautépande i 4 min ved høj varme.

Drys med salt og peber. Tilsæt vandet og steg kalkunbrystet ved svag varme og under låg i ca 40 min -vend af og til. Tag derefter stegen op og lad den hvile i ca 10 min.

Sauce:
Champignonmerne hakkes fint og tilsættes stegeskyen sammen med hvidvin. Småkoger et par minutter, tilsættes creme fraiche og smages til med salt og peber.

Ovnbagte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i både som lægges i en stor skål. olivenolie, salt, peber og græsk grillkrydderi hældes over og det hele blandes godt. Lægges i en bradepande beklædt med bagepapir og bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 45-60 minutter, vendes evt. undervejs.

Fjern bomuldsgarnet fra stegen, og skær kødet i skiver. Server med hjemmelavede kartoffelbåde.

Tips:

Variér med soltørrede tomater og hvidløg istedet for fetaen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (12 stemmer)

Opskriften er vist 91223 gange,
og udskrevet 2939 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12473 (2969 kcal)
KJ pr. Pers. 3118 (742 kcal)
Vægt ialt 2870 gram
Vægt pr. Pers. 717 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 434 KJ (103 kcal)
Protein 8.1 gram
Fedt 4.8 gram
Kulhydrat 6.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

!!  -  2009-04-30 09:45:57
Dejlig,velsmagende og lettilberedt kalkunbryst.Vi fik salat og ris til. Stegeskyen blev bare jævnet med Maizena - persillen fra kalkunbrystet gav en perfekt smag.

Lund  -  2007-04-16 18:08:10
Giv skyen en opkog, og tilføj noget fløde, så har du en lækker sovs