Couscous med lam, abrikos og mandler

Couscous med lam, abrikos og mandler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Oprindelsesland : Marokko

MarokkoIndsendt af : KimonDK

Indsendt :     

Ingredienser:
 Bouillon:
1 lammebov uden ben
2 løg pillede og delt i kvarte
4 fedhvidløg pillede og delt i halve
1 kanelstang
1 spsk.salt
1 lille rød chili
1 strimmel citronskal
0.5 tsk.sød paprika
100 g.kikærter (udblødt i vand 24 timer før brug)
0.5 tsk.safran
1 tsk.knust sort peber
 
 Tilbehør:
3 gulerødder
3 majroer
100 g.tørret abrikos
50 g.smuttede mandler
1 lille courgette
2 spsk.hakket bredbladet persille
2 spsk.hakket frisk koriander
 
250 g.couscous
25 g.smør
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Skær kødet i store stykker. Læg alle ingredienserne til bouillonen i en gryde og dæk med vand. Bring det i kog og skum urenheder væk. Lad det simre en 1/2 time.

Skræl gulerødder og majroer og halver dem. Tilsæt dem sammen med abrikoser og mandler og lad det simre videre i en 1/2 time.

Del courgetten i kvarter og tilsæt den sammen med persille og koriander. Lad retten simre videre i en 1/2 time. Smag til med salt og peber.

Læg couscousgrynene i en skål med smør og salt og overhæld dem med 4,5dl kogende vand. Lad dem stå i 2 min. Rør derefter igennem med en gaffel. Tilsæt eventuelt mere vand og lad dem trække til de er møre og løse.

Tips:

Safran og knust peber kan pakkes i et kaffefilter, inden de lægges i gryden, så det ikke bliver fjernet ved en fejl, når retten skummes.





karakterer:
Opskriften er vist 37381 gange,
og udskrevet 863 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu