Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rødvinsmarineret rypebryst

Rødvinsmarineret rypebryst, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Rype

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Rødvinsmarinade:
 rødvin
 vildtkrydderi
 enebær
 løg
 gulerødder
 
 Rypebryst:
2 rypebryster pr. person
 Vildtkrydderi
 
 Flødegratinerede kartofler:
 kartofler
 salt
 peber
 hvidløg
 fløde
 sødmælk
 
Opskrift:
Rødvinsmarinade:
Læg rypebryst i rødvin, vildtkrydderi, (enebær, løgpure) og gulerødder alt efter smag. Lad marinaden stå i en skål med låg et døgn i køleskabet. Tips: Salt må undgås, fordi det trækker saften ud af kødet.

Rypebryst:
Panden må være varm, max styrke. Sæt rypebrystene på med vildtkrydderi. Brun rypebrystene ca. 1 min. på hver side. Rypebrysterne sættes i stegeovnen temp.220 C i 5 min (alt efter ønske om hvor godt stegt du ønsker rypebrysterne)

Tips:
Rypebrysterne må ikke lægges i saucen efter stegning, fordi stegningen da vil fortsætte og du mister den røde farven i kødet.

Flødegratinerede kartofler:
Skær kartoflerne i skiver. Strø salt og peber lagvis. Hvidløg hvis ønskeligt. Hæld fløde og sødmelk til det næsten dækker kartoflerne i det ildfaste fad. Steges ca 1 time i ovnen ved temp. 220 C. Du kan lægge ost som toplag de sidste 15 min.

Tips:
Begynder det at blive brunt på toppen, dæk til med folie.

Sauce:
Kraft fra rypeben, løg, gulerødder og enebær. Skum første opkog af, kog så kraften i 2 timer. Basis i sauce: smør og mælk. Smelt smør og rør mel i til det slipper kantene (2 personer ca. 100 g smør) Kraften hældes i lidt efter lidt for ikke at få saucen for tynd. Rør godt hele tiden. Kog videre med tyttebær og enebær ca. 0.5 - 1 time. Si saucen før du smaker til med rødvin, salt og peber, fløde, balsamico (sukker og eddike - forsigtig)

Tips:
Ønskes en brunere sauce kan du tilsætte kulør. Ønskes saucen tykkere kan du tilsætte maizena. Undgå bruge stålgryde - saucen kan brænde på dersom du ikke er påpasselig.

Serveres med grønsager: broccoli (dampkogt i smør), gulerødder, tyttebær og vin.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6455 gange,
og udskrevet 131 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu