Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ragout af rødvinsmarineret dyrebov

Ragout af rødvinsmarineret dyrebov, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrbov - Dyrebov

Ukendt oprindelseslandKilde : GaardbutikkenDirekte

Indsendt :


Ragout af rødvinsmarineret dyrebov, billede 4 Ragout af rødvinsmarineret dyrebov, billede 1 Ragout af rødvinsmarineret dyrebov, billede 2 Ragout af rødvinsmarineret dyrebov, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kød af dyrebov
50 g.smør
 
 Marinade:
2.5 dl.rødvin
1 porre
1 gulerod
1 løg
1 spsk.knuste enebær
1 tsk.romarinnåle
10 peberkorn
1 laurbærblad
 
 
1.5 dl.bouillon
250 g.små champignon
1.5 spsk.hvedemel
1.5 spsk.Danablu 60%
3 dl.piskefløde
2 spsk.rønnebærgelé
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skær det afpudsede kød i mundrette bider og bland dem i en skål med de grofthakkede grønsager, krydderier og rødvin. Lad kødet trække tildækket i marinaden i køleskabet i mindst 10 timer og vend det et par gange undervejs.

Si marinaden fra, fjern grønsager og krydderier og tør kødstykkerne. Brun dem i smør, hæld det siede marinade ved og rør til den er kogt lidt ind. Spæd med bouillon og lad kødet snurre under låg i ca. 3/4 time.

Tilsæt mel, rørst sammen med Danablu og fløde. Rør geléen i og derefter de rensede champignon og lad hele ragouten snurre i 10-15 minutter.

Smag til og server med kartoffelmos eller ris og godt brød. Smørristede kastanjer er også gode til!

Tips:

Bemærk - ca. halvdelen af bovens vægt går fra som benog afpuds, men kan sammen med grønsager og krydderier koges af til en god vildtbouillon.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)

Opskriften er vist 31235 gange,
og udskrevet 1163 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

morfar 43  -  2008-03-13 09:10:29
opskriften er let overskulig venlig hilsen en gammel slagter