Marinaden blandes og kødet trækker 4-6 timer i marinaden i køleskab.
Kød og porreringe brunes i gryde ved kraftig varme. ca. 10 min. Kødet vendes jævnligt. Der krydres med salt og provencekrydderi. Kødet steger færdig ved svag varme i ca. 15 min. Tages op og trækker i 15 min. inden servering. Marinaden hældes i gryden og koges kraftigt i 5-8 min. Så skrues ned til jævn varme og fløden kommes i. Smages til med salt og peber. (Saucen kan evt. jævnes lidt hvis den er for tynd.) Umiddelbart før servering piskes det kolde smør i.
Serveres med Hasselbachkartofler.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(8 stemmer)
Opskriften er vist 36264 gange, og udskrevet 1723 gange.
Kommentarer
Brian - 2007-04-15 20:09:25 Hvis man steger ved høj varme, skal de bestemt ikke have mere en 5 minutter ved høj varme, og 5 minutter ved lav varme
Mads - 0000-00-00 00:00:00 stegeterometer? og temperaturen?
Per - 0000-00-00 00:00:00 Stegetiden er ikke lige til at sige, da det kommer mere an på tykkelsen på fileten en på selve vægten, det allerbedste resultat får du jo ved at bruge stegetermometer.
acstaunstrup - 0000-00-00 00:00:00 hvor meget forøges stegetiden ved 2 kg filet istedet for 6-800 g. ?
lya.olesen - 0000-00-00 00:00:00 Er det rigtigt at der skal 250 g smør i sausen
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider