Rødvinsmarineret steg med bagte rødløg

Rødvinsmarineret steg med bagte rødløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksesteg

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerteforeningen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 okse- eller kalvesteg (cuvette - culotte - tyksteg el.) ca. 800 g
1 flaskerødvin
2 løg skåret i både
3 fedfinhakket hvidløg
1 kvistfrisk timian
2 laurbærblade
1 spsk.olie
70 g.tomatpure konc.
 salt
 peber
 lidtsukker
 evt.majsstivelse lys jævner
 
 Tilbehør:
800 g.nye kartofler
1 spsk.olie
 salt
 peber
4 store rødløg
 
Opskrift:
Dagen før:
Rør en marinade af rødvin, løg, hvidløg, timian og laurbærblade. Læg stegen i marinaden og lad den marinerer natten over i køleskabet.


Varm olien i en gryde og brun stegen på begge sider. Tilsæt marinade og lad stegen simre under låg i ca. ½ time.

Tag stegen op og lad den hvile i ca. 15 min., før den skæres i skiver.

Kom tomatpure i saucen og kog den ind uden låg, mens stegen hviler. Smag derefter saucen til med salt, peber og evt. lidt sukker. Er saucen for tynd kan den jævnes med majsstivelse.

Tilbehør:
Skær de skrubbede kartofler igennem på tværs og pensl med olie. Læg kartofler i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Læg løg med skræl ved siden af kartoflerne og bag ved 225 grader i ca. 40 min. til kartoflerne er gyldne og løgene møre.

Når løgene er afkølet en smule pilles skrællen af. Server stegen med kartofler, løg og sauce.





karakterer:
Opskriften er vist 17594 gange,
og udskrevet 578 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-07 11:58:14
Kan det virkelig passe den kun skal have ½ time? Troede de skulle have 1½ eller sådan noget? Ville bare lige være sikker før jeg kaster mig ud i det..!!