Rødvinsmarineret steg med bagte rødløg
Hovedingrediens : Oksekød - Oksesteg Kilde : Hjerteforeningen Indsendt : Red : |
|
|
Dagen før:
Rør en marinade af rødvin, løg, hvidløg, timian og laurbærblade. Læg stegen i marinaden og lad den marinerer natten over i køleskabet. Varm olien i en gryde og brun stegen på begge sider. Tilsæt marinade og lad stegen simre under låg i ca. ½ time. Tag stegen op og lad den hvile i ca. 15 min., før den skæres i skiver. Kom tomatpure i saucen og kog den ind uden låg, mens stegen hviler. Smag derefter saucen til med salt, peber og evt. lidt sukker. Er saucen for tynd kan den jævnes med majsstivelse. Tilbehør: Skær de skrubbede kartofler igennem på tværs og pensl med olie. Læg kartofler i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Læg løg med skræl ved siden af kartoflerne og bag ved 225 grader i ca. 40 min. til kartoflerne er gyldne og løgene møre. Når løgene er afkølet en smule pilles skrællen af. Server stegen med kartofler, løg og sauce. |
|
Opskriften er vist 17802 gange,
og udskrevet 580 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Ebbe - 2010-04-07 11:58:14 Kan det virkelig passe den kun skal have ½ time? Troede de skulle have 1½ eller sådan noget? Ville bare lige være sikker før jeg kaster mig ud i det..!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne