Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kalkungryde

Kalkungryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Bettemus

Indsendt :


Kalkungryde, billede 4 Kalkungryde, billede 1 Kalkungryde, billede 2 Kalkungryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalkun i strimler Kan du ikke få fat i kalkun i strimler er det nemmest at skære strimler af kalkunschnitzel, men kalkunbryst kan også bruges.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2.5 dl. Madlavningsfløde 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
3 spsk. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
0.5 Rød chilipeber
2 tsk. Paprika
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Hak løget og svits det i lidt olie.

Tilsæt kalkunkødet og svits til det har fået farve.

Tilsæt krydderierne - brug gerne rigeligt basilikum - og hæld fløde og tomatpure ved. Til sidst kommes den finthakkede chilipeber og peberfrugt i tern i, og retten småkoger i ca. 5 minutter.

Smages til og serveres med ris og salat.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (60 stemmer)

Opskriften er vist 202484 gange,
og udskrevet 5230 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10563 (2515 kcal)
KJ pr. Pers. 2640 (628 kcal)
Vægt ialt 2419 gram
Vægt pr. Pers. 604 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 436 KJ (103 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 13.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Opstrup  -  2020-11-05 17:56:22
Absolut godkendt herhjemme. Vi brugte dog kylling istedet for kalkun og så brugte vi tørret chili istedet for frisk. Max stjerne herfra 👍

Hjemmebageren  -  2017-05-23 15:55:31
En meget populær ret hjemme hos os. Og ikke mindst når der er rester. Det er helt perfekt som fyld på pizza sammen med stykker af italiensk lufttørret skinke, mozzarellaskiver og lidt frisk basilikum. Ingen tomatsauce eller revet ost m.m !!!

KNH  -  2016-11-10 11:09:32
Super lækker og nem. Og JA med ananasstykker samt frosne ærter i til sidst. Kan også laves med karry.

  -  2015-05-21 16:43:08
hvor meget paprika ?

Bettina  -  2015-02-14 20:58:43
Denne ret er bare super lækker og meget enkel at lave også, hvilket jeg sætter stor pris på. En rigtig fin hverdagsret. :)

kim  -  2013-01-28 13:18:19
smager rigtigt godt lækkert :-)

SIP  -  2011-07-20 11:52:31
Tror også det vil smage godt med bambusskud og kokosmælk i stedet for fløde :-)

  -  2010-07-15 20:06:23
Super Lækker! nemt at lave, brugte kun 30 min. Man kan også sagtens bruge mælk istedet for fløde. 10 points :)

Mille  -  2010-02-07 21:15:31
Rigtig lækker med ananas stykker i!

Mema : )  -  0000-00-00 00:00:00
Mmm .. Det lyder lækkert .. Det pøver vi .. Det lyder både nemt og lækkert .. Lige en opskrift vi kan bruge i hjemkundskab ..