Kalvesteg med pikante kartofler og rødkålsalat

Kalvesteg med pikante kartofler og rødkålsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pes.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Kalvesteg med pikante kartofler og rødkålsalat, billede 4 Kalvesteg med pikante kartofler og rødkålsalat, billede 1 Kalvesteg med pikante kartofler og rødkålsalat, billede 2 Kalvesteg med pikante kartofler og rødkålsalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Kalvesteg:
2000 g.Kalveklump
125 g.bacon i skiver
 salt
 peber
 kalvebouillon
 
 Kartofler:
2000 g.kartofler
1 dl.olie
 salt
 peber
 oregano
 
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 gul peberfrugt
 olie
 hvidløg
 salt
 peber
 
100 g.Fetaost
100 g.sorte oliven uden sten
 
 Rødkålssalat:
500 g.rødkål
3 appelsiner
80 g.valnøddekerner
160 g.rosiner
2 spsk.tyttebærsyltetøj
80 g.pistacenødder
 
Opskrift:
Kalvesteg:
Kalveklump eller kalvetyksteg omvindes med bacon og snøres. Brunes af i en gryde og krydres med salt og peber. Bouillon tilsættes og kalven simrer 2-3 timer.

Kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i både på langs. De hældes i et ildfast fad og olie, salt, peber og oregano tilsættes. Kartoflerne skal have 40 minutter. ved 250 grader C. alm. ovn.

I et andet ildfast fad laves peberfrugter: Smalle strimler af røde, grønne og gule blandes med olie, hakket hvidløg, salt og peber og sættes ind i ovnen ved siden af kartoflerne. De skal have 30 minutter.

Kartofler og peberfrugt afkøles helt og blandes forsigtigt sammen i en skål. Fetaost og sorte oliven drysses over.

Rødkålssalat:
Rødkål snittes fint. Appelsiner afskalles og skæres i små stykker. Valnøddekerner, rosiner og tyttebærsyltetøj tilsættes og salaten pyntes med pistace-nødder.

Kødet tages op og skyen sigtes og jævnes med en smørbolle. Smages til med salt og peber og gives evt. kulør.





karakterer:
Opskriften er vist 75847 gange,
og udskrevet 2948 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu