Fransk steg med courgette-tomatfad

Fransk steg med courgette-tomatfad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Fransksteg

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.Fransk steg af dansk kalveklump (en lille kalvesteg snøret med spæk på oversiden)
 
1 spsk.Olie
1 spsk.Smør
 salt
 peber
 
1250 g.Nye kartofler
 
 Corgette-tomatfad med feta-ost og basilikum
500 g.Courgetter
3 fedhvidløg
2 spsk.olivenolie
100 g.feta evt. i tern
500 g.tomater
1 bdt.Frisk basilikum
 
Opskrift:
Brun stegen på en pande i olie og smør. Krydr med salt og peber. Kasser fedtstoffet fra panden og læg stegen i et lille, ildfast fad.

Sæt stegen i ovnen ved 150 grader C. Ved brug af stegetermometer afbrydes stegningen ved 60-65 grader C for rosa og 68 grader C for gennemstegt, det tager godt 1 time. Stegen tages ud og hviler i 20 minutter, før der skæres skiver af den på tværs af kødtrådene. Spækket serveres ikke, det er kun med for at gøre stegen mere saftig.

Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20-25 minutter.

Corgette-tomatfad med feta-ost og basilikum Courgetterne skylles og rives på den grove side af rivejernet. Pil de 3 hvidløgsfed og svits dem på en sauterpande i halvdelen af olivenolien. Tilsæt de revne courgetter og svits dem sammen med hvidløgene. Hvis der er lidt saft i det ildfaste fad, hvor den franske steg var i, tilsættes det.

Kom så blandingen af fetaost ternene i og smag til med salt og peber. Kom blandingen i et ildfast fad og kom ½ cm. tykke skiver af tomat oven på. Kom dråber af olivenolie oven på tomaterne og oven på dem kommes resten af fetaosten i tern. Krydr med salt og peber og sæt fadet i ovnen i 15 minutter ved 200 grader C. Så tages fadet ud, og retten drysses med friskhakket basilikum.

Server courgettetomatfadet til den franske steg med nye kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 23869 gange,
og udskrevet 642 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu