Fransk steg af dansk kalveklump (en lille kalvesteg snøret med spæk på oversiden)1000 g. Fransk steg af dansk kalveklump (en lille kalvesteg snøret med spæk på oversiden)
1
spsk.
Olie1 spsk. Olie
1
spsk.
Smør1 spsk. Smør
salt salt
peber peber
1250
g.
Nye kartofler1250 g. Nye kartofler
Corgette-tomatfad med feta-ost og basilikum Corgette-tomatfad med feta-ost og basilikum
500
g.
Courgetter500 g. Courgetter
3
fed
hvidløg3 fed hvidløg
2
spsk.
olivenolie2 spsk. olivenolie
100
g.
feta evt. i tern100 g. feta evt. i tern
500
g.
tomater500 g. tomater
1
bdt.
Frisk basilikum1 bdt. Frisk basilikum
Opskrift:
Brun stegen på en pande i olie og smør.
Krydr med salt og peber.
Kasser fedtstoffet fra panden og læg stegen i et lille, ildfast fad.
Sæt stegen i ovnen ved 150 grader C.
Ved brug af stegetermometer afbrydes stegningen ved 60-65 grader C for rosa og 68 grader C for gennemstegt, det tager godt 1 time.
Stegen tages ud og hviler i 20 minutter, før der skæres skiver af den på tværs af kødtrådene.
Spækket serveres ikke, det er kun med for at gøre stegen mere saftig.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 20-25 minutter.
Corgette-tomatfad med feta-ost og basilikum
Courgetterne skylles og rives på den grove side af rivejernet.
Pil de 3 hvidløgsfed og svits dem på en sauterpande i halvdelen af olivenolien.
Tilsæt de revne courgetter og svits dem sammen med hvidløgene.
Hvis der er lidt saft i det ildfaste fad, hvor den franske steg var i, tilsættes det.
Kom så blandingen af fetaost ternene i og smag til med salt og peber.
Kom blandingen i et ildfast fad og kom ½ cm. tykke skiver af tomat oven på.
Kom dråber af olivenolie oven på tomaterne og oven på dem kommes resten af fetaosten i tern.
Krydr med salt og peber og sæt fadet i ovnen i 15 minutter ved 200 grader C.
Så tages fadet ud, og retten drysses med friskhakket basilikum.
Server courgettetomatfadet til den franske steg med nye kartofler til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(3 stemmer)
Opskriften er vist 22158 gange, og udskrevet 622 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider