okseinderlår eller klump600 g. okseinderlår eller klump
4
spsk.
olivenolie4 spsk. olivenolie
1
tallerken med hvedemel1 tallerken med hvedemel
12
skalotteløg12 skalotteløg
3
grene
rosmarin3 grene rosmarin
0.5
flaske
chianti rødvin0.5 flaske chianti rødvin
8
tomater8 tomater
4
fed
hvidløg4 fed hvidløg
1
lille stykke hel kanel ca 3 cm langt1 lille stykke hel kanel ca 3 cm langt
5
dl.
oksebouillon5 dl. oksebouillon
salt salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
Frisk brød Frisk brød
Opskrift:
Skær oksekødet i tern på 3X3 cm og vend det i melet. varm olien op i en stor gryde og steg kødet 2-3 min til det er gyldent på alle sider.
Tag så kødet op af gryden.
Pil løgene og skær dem i skiver.
Pil bladene af rosmarinen og steg begge dele i gryden. Og læg så kødet tilbage i gryden. Kom rødvinen ved og lad det simre i 5 min.
Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Pil hvidløgene og hak dem groft. Hak også kanelstykket fint og kom det hele op i gryden.
Tilsæt bouillonen.
Lad nu det hele simre under låg i yderligere 1½ time.
Rør undervejs og tilsæt evt. lidt mere vand.
Når retten er færdig, smages den til med salt og peber.
Serveres med frisk brød.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.7
(5 stemmer)
Opskriften er vist 24908 gange, og udskrevet 460 gange.
Kommentarer
Erik - 0000-00-00 00:00:00 Kog i 3 timer til den bliver tyk - resultatet er helt fantastisk
Michael - 0000-00-00 00:00:00 Allertiders opskrift
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider