Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Oksetyksteg spækket med ansjos, oliven og kapers, serveret med svampesauce og bønner

Oksetyksteg spækket med ansjos, oliven og kapers, serveret med svampesauce og bønner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetyksteg

Oprindelsesland : Italien

ItalienKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :



Ingredienser:
1000 g.oksetyksteg
 
5 salte ansjoser
100 g.oliven
1 spsk.kapers
2 spsk.olivenolie
5 dl.oksebouillon
1 bdt.persille
2 spsk.maizenamel
200 g.kantareller (eller andre svampe)
350 g.grønne bønner
 salt
 friskkværnet peber
 
 evt.et godt italiensk brød
 
Opskrift:
Læg kødet på et skærebræt. På en tallerken deles de 5 ansjoser på langs. Fjern stenene fra olivenen og hav kapers parat. Spæk så kødstykket på hver side med skiftevis ansjos, oliven og kapers. Det gøres ved hjælp af en spids kniv, som man bruger til at skære "små lommer" ind i kødet, hvor så ingredienserne presses ind.

I en stor gryde varmes olien og kødet brunes på alle sider. Når overfladen er gylden krydres kødet med salt og peber og der hældes bouillon ved. Skyl persillen grundigt, ryst vandet af og bræk stilkene af. Stilkene kommes ned i gryden til kødet.

Læg låg på gryden og lad den så kødet simre i ca. 1 time. Vend kødstykkerne af og til og hæld evt. lidt mere bouillon ved.

Tag så kødet op af gryden og hold det lunt (dæk det med at viskestykke eller stanniol). Hæld fonden fra gryden gennem en si over i en anden gryde eller skål.

Rens svampene grundigt og skær evt. de største i lidt mindre stykker. I den første gryde varmes lidt mere olivenolie og heri brunes svampene. Hæld så den sigtede fond over svampene og jævn med lidt maizenamel rørt ud i koldt vand og kom den i.

Skær enderne af de grønne bønner & kog dem i letsaltet vand i 3-5 min. Lad dem dryppe af i en si.

Skær de spækkede oksetyksteg i pæne skiver og anret dem i et fad med kant. Hæld svampesaucen over.

Server retten med de grønne bønner og frisk brød til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 14138 gange,
og udskrevet 301 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu