Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Spaghetti med verdens bedste kødsauce 02

Spaghetti med verdens bedste kødsauce 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Italien

ItalienKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :



Ingredienser:
400 g.hakket oksekød
 
4 spsk.olivenolie
2 løg
2 stænglerbladselleri
2 gulerødder
2 fedhvidløg
3 spsk.tomatpure
0.5 flaskerødvin
8 dl.oksebouillon
1 bdt.bredbladet persille
 salt
 friskkværnet peber
 
400 g.spaghetti
 reven parmesan
 
Opskrift:
Varm olien i en rummelig gryde eller en sauterpande og steg kødet 3-4 min, mens der røres i det. Skræl løg og blegselleri og gulerødder. Løg og blegselleri skæres i tynde skiver og gulerødderne skæres i tern på ca. 2X2 cm. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde, fine skiver.

Kom alle grønsagerne i gryden til kødet. Kom så tomatpureen og den halve flaske rødvin i - og rør godt rundt.

Lad retten simre - uden låg - til rødvinen næsten er fordampet. Tilsæt så bouillonen, læg låg på gryden og lad saucen småsimre i 2 timer. Rør i gryden undervejs og tilsæt evt. lidt vand, så saucen ikke koger tør og brænder på.

Når saucen mangler ca. 10 minutter, koges spaghettien i en gryde med masser af letsaltet vand. Kogetiden er ca. 8-10 min, kig på emballagen. Det er vigtigt, at spaghettien kun koger "al dente". På italiensk betyder der: mør men stadig med bid i.

Hæld så vandet fra spaghettien - evt. gennem et dørslag - og vend den ned i gryden med kødsaucen, så det hele er blandet. Smag til med salt og peber og pynt med finthakket persille.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (24 stemmer)

Opskriften er vist 17486 gange,
og udskrevet 378 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lars  -  2009-01-31 11:39:15
Retten er faktisk lidt smagløst i forhold til hvor meget tid man brugte på den. Der skal mindre fond i. Tilføj fond så det kun lige dækker indholdet i gryden

Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis man lige tilsatte lidt hakkede eller flåede tomater af super kvalitet, frisk basilikum samt justerede saucen med lidt citronsaft og sukker/honning, så er den hjemme:).