engelsk bøf/entrcöte/oksemørbrad4 engelsk bøf/entrcöte/oksemørbrad
1
tsk.
salt 1 tsk. salt
groft kværnet peber groft kværnet peber
30
g.
hvidløgssmør30 g. hvidløgssmør
1
tsk.
revet citronskal1 tsk. revet citronskal
1-2
spsk.
hakket persille1-2 spsk. hakket persille
2
tomater2 tomater
perleløg eller fint snittede porrer (efter smag) perleløg eller fint snittede porrer (efter smag)
Opskrift:
Steg bøfferne 1 minut på hver side på en tør pande, derefter drysses de med salt og peber. Rør hvidløgssmør,citronskal og persille (porrer) sammen og skær tomaterne i skiver. Læg hver bøf på et stykke alu-folie og fordel tomatskiver,smør og persille (porrer) ovenpå. Luk folien som en konditorpakke og læg pakken på en plade, som sætter i ovnen på 225 grader C. alm. ovn (forvarmet) i 5-7 minutter.
Server bøfferne i pakkerne og brug stegeskyen som sauce sammen med tilbehøret.
Tips:
TILBEHØR:
bagt kartoffel og salat
Der kan evt. hældes lidt rødvin i pakkerne inden de kommer i ovnen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.6
(89 stemmer)
Opskriften er vist 68028 gange, og udskrevet 1871 gange.
Kommentarer
Helga og Svend - 2015-03-27 08:17:47 Resultatet bliver endnu bedre med svinemørbrad i stedet for okse. Dog fantastisk ret med begge kødtyper.
Harry Poulsen - 2011-05-01 18:03:15 Men engelsk bøf/entrcöte/oksemørbrad er jo færdigstegt efter 1 minut på hver side.
Efter turen på panden skal hvidløgssmør,citronskal og persille samt tomater arrangeres. Og serveres.
Indpakning i folie og en tur i en 225 gr. (forvarmet) i 5 - 7 minutter er jo fuldstændig ødelæggende for slutresultatet.
Elisabeth Antonsen - 2007-01-31 16:03:41 Det er en rigtig god opskrift, men 5-7 minutter er i underkanten, hvis bøfferne er ret store. Et kvarter er mere passende, med mindre man holder af meget rødt kød.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider