Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Vildtgryde

Vildtgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Klovdyr øvrigt

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : woodman

Indsendt :


Vildtgryde, billede 4 Vildtgryde, billede 1 Vildtgryde, billede 2 Vildtgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.røget hjort ( rå då eller kronhjort )
5 løg
1 bdt.gulerødder
250 g.champion
5 fedhvidløg
0.25 pastinak
1 l.boullion af vildt
1 glasrødvin
 smør til stegning
 
2.5 dl.fløde
 jævning
 
Opskrift:
kødet skæres i tern 2X2 cm.

Løg pastinak og hvidløg skæres i små tern og brunes i smørret kødet hældes op i gryden og det hele varmes op rødvinen hældes i gryden og det koges lidt ind.

Champinons skæres i kvarter og dumpes osse i gryden gulerødder skrælles skæres i skiver og hældes op i gryden boullion hældes over og det står og småsimrer i en times tid.

smages til med salt og peber fløden hældes i og det hele gives et opkog og der jævnes hvis det skønnes nødvendigt.

Tips:

der serveres kartofler eller ris til eller måske en god hjemmelavet kartoffelmos - til maden bruger jeg gerne en god kraftig rødvin hvor resten serveres til maden


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (152 stemmer)

Opskriften er vist 73594 gange,
og udskrevet 1514 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

naturecare  -  2018-01-09 22:50:17
kødet skal da være fersk ?? røget giver ingen mening.

Guggi88  -  2012-02-18 11:18:54
En meget lækker ret, der blev serveret for forældre og svigerforældre en fredag aften med et glas rødvin til. Udpræget begejstring omkring bordet :D Jeg havde valgt at tilsætte lidt ekstra smag i form af bacon, coctailpølser og laurbærblade, der simrede med i retten. Kødet blev fantastisk mørt, men jeg lod det også koge i 2 1/2 time. Serverede med rodfrugtmos til - et hit!