Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Appelsinmarineret kylling med svampesauce og safranris

Appelsinmarineret kylling med svampesauce og safranris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Jamaica

JamaicaIndsendt :


Appelsinmarineret kylling med svampesauce og safranris, billede 4 Appelsinmarineret kylling med svampesauce og safranris, billede 1 Appelsinmarineret kylling med svampesauce og safranris, billede 2 Appelsinmarineret kylling med svampesauce og safranris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gkyllingefilet
 
 Marinade:
0.5 dl.appelsinsaft
1 tsk.reven appelsinskal
1 spsk.akaciehonning
0.5 dl.mørk rom
 
15 g.smør
0.5 tsk.salt
0.5 tsk.peber
200 g.østershatte
2 fedfint hakkede hvidløg
2-3 dl.hønsebouillon
1 spsk.frisk hakket koriander
1-2 tsk.majsstivelse
1 dl.fløde 13%
 
 Pynt:
 Appelsinbåde
 frisk hakket koriander
 
 Safranris:
1 fint hakket løg
1 fedhakket hvidløg
1 spsk.olivenolie
240 g.paraboiled ris
1 knsp.safran
6 dl.hønsebouillon
 


Opskrift:

Kødet skæres fri for evt. skind. Stikkes med en skarp kniv 2-3 gange. Lægges i en plastpose. Marinaden røres sammen og hældes ved. Posen lukkes omhyggeligt og kødet marineres i køleskab i 1-2 timer.

Kødet dryppes af i en sigte og duppes tørt. Marinaden gemmes. Kødet brunes i smørret. Tages op og krydres med salt og peber.

Svampene renses og skæres i skiver. Svitses med hvidløg i 1-2 minutter. Bouillon, marinade og koriander hældes ved. Kyllingestykkerne lægges i. Simrer i ca. 15 minutter til kødet er mørt. Kyllingestykkerne tages op.

Majsstivelsen udrøres i fløden og røres i. Koges kort igennem.

Safranris:
Løg og hvidløg svitses i olien uden at tage farve. Ris og safran tilsættes under omrøring. Kogende bouillon hældes ved. Risene simrer under låg i ca. 20 minutter.

Serveres med brød til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (31 stemmer)

Opskriften er vist 72814 gange,
og udskrevet 2682 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Henriette  -  2017-04-07 10:32:03
Jeg synes ikke, det var den store smagsoplevelse.


Faderen  -  2012-01-13 21:39:46
Virkelig lækker ret. Laver den uden appelsinbåde. Det bliver lidt for meget appelsin. Alle i hjemmet synes det er dejligt.


Frk. P  -  2008-02-24 18:52:05
fra kogebogen "Mad fra fjerne gryder" ikke ? .. Lavede det som et skoleprojekt til ca 100 mennesker , det fik sgu ros ..


Molly  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækkert risene fik meget ros