Karamelsnitter med chokolade

Karamelsnitter med chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Karamelsnitter med chokolade, billede 4 Karamelsnitter med chokolade, billede 1 Karamelsnitter med chokolade, billede 2 Karamelsnitter med chokolade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
90 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Chokoladeovertræk:
150 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
20 gram Palmin
   
  Karamelfyld:
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sirup, lys 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
400 gram Kondenseret mælk (sødet) 1 dåse indeholder 397 gram
   
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 180°. En kageform (18 x 28 x 3 cm) smøres. Bund og 2 sider af formen fores med bagepapir.

Bund:
Sigt mel og bagepulver i en skål. Rør kokosmel og sukker i. Rør derefter det smeltede smør i og pres dejen fast i formens bund. Bages i 15-20 min. eller til den er gylden. Pres overfladen jævn med bagsiden af en ske. Afkøle.

Fyld:
Kom smør, sirup og kondenseret mælk i en lille gryde. Rør konstant for svag varme i 5-10 min eller til massen er let karamelliseret. Hæld straks fyldet over kagebunden og glat det ud. Bages i 10 min. Tages ud og afkøles til den er fast.

Overtræk:
Kom hakket chokolade og palmin i en ildfast skål. Fyld en gryde halvt med vand og bring det i kog. Tag gryden fra varmen og anbring skålen over gryden så vandet ikke rører skålen. Rør til chokolade og palmin er smeltet og glat. Smør det over karamelfyldet med en paletkniv af metal. Sættes i køleskab til chokoladen er fast. Tag kagen ud af formen og skær den i snitter med en varm tør kniv.





karakterer:
Opskriften er vist 20272 gange,
og udskrevet 242 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21003 (5000 kcal)
KJ pr. Portion 21003 (5000 kcal)
Vægt ialt 1100 gram
Vægt pr. Portion 1100 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1909 KJ (454 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 25.0 gram
Kulhydrat 53.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-01-13 18:20:19
det ser meget lækkert ud jeg er spændt på at smage det. prøv den man kan godt lave den med kaffefløde og sukker istedet for sødet kondenseret mælk. det tager cirka 1 time at lave