Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Jordbær Mazarintærte

Jordbær Mazarintærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 16 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : RIO

Indsendt :


Jordbær Mazarintærte, billede 4 Jordbær Mazarintærte, billede 1 Jordbær Mazarintærte, billede 2 Jordbær Mazarintærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
   
  Mazarinmasse:
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Ren rå marcipan
30 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Creme:
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1000 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   
Opskrift:
Mørdej:
Bland melet og sukkeret. Smuldr det kolde fedtstof heri, til det har konsistens som reven ost. Tilsæt æggeblommer og saml hurtig dejen. Rul mørdejen ud i to tærteforme ca. 27 cm. i diameter.

Mazarinmasse:
Rør sukker sammen med det blødgjorte smør. Rør marcipan og mel i. Tilsæt æggene lidt ad gangen.


Kom massen i tærteformene og bag dem i ca. 45 min. ved 175 grader C. alm. ovn. Afkøles.


Når tærterne er bagt og afkølet, smøres de med mørk chokolade (tyndt lag) og kommes i køleskabet.

Creme:
Pisk Fløden til flødeskum med flormelis og vanille.


Cremen smøres nu på tærterne i ca. 2 cm. tykkelse. Jordbærrene vaskes og kommes på tærterne.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (41 stemmer)

Opskriften er vist 176581 gange,
og udskrevet 4429 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 44447 (10582 kcal)
KJ pr. Pers. 2777 (661 kcal)
Vægt ialt 3348 gram
Vægt pr. Pers. 209 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1327 KJ (316 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 21.2 gram
Kulhydrat 28.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2017-07-06 11:27:11
Den smager bedst hvis du laver creamen på halvt fløde skum og halvt kage cream

Pia  -  2015-09-14 18:44:30
En fantastisk kage 😃 her i sensommeren har jeg pyntet den med hindbær og brombær.

Marianne  -  2015-07-16 08:34:30
Det er en perfekt jordbærtærte. Uhmmmmmm........den smager virkelig af sommer🌟🌟🌟🌟🌟

Jill  -  2013-08-04 14:53:05
Denne kage smager himmelsk, er dejlig nem at lave og ser fantastisk ud. Jeg har serveret den flere gange til mine gæster og de var alle meget begejstret.:-) Opskriften er to keep - for ever.:-))

Jeanette  -  2013-03-27 16:28:34
Brugte desuden ca 400 g. jordbær til den...

Jeanette  -  2013-03-27 16:27:05
Den er helt fantastisk god. Jeg havde en tærteform på 27 cm i diameter og lavede opskriften til 12 personer - det passede perfekt. Gav den 40 min i ovnen... Måtte dog skifte den creme ud (den var FRYGTELIG sød) med ½ flødeskum ½ kagecreme, det var perfekt... Pyntede foruden med marcipankugler og små chokoladeknapper... GUF - ikke sidste gang den bliver lavet...

Finn  -  2012-10-14 00:45:46
Jeg anvender også linsedej (Mette Blomsterberg med margarine i stedet for smør.) Jeg bruger også margarine til mazarindejen i stedet for smør, men det er jo en smagssag. Ganske fin opskrift, men jeg vil gerne prøve at eksperimentere med mazarindejen - Måske med lidt mere marcipan og sukker.

  -  2012-04-15 17:57:53
kan bundene fryses?

:-)  -  2011-04-19 00:21:43
Den bedste jordbær tærte jeg har smagt, skal helt klart laves igen :-)

MilleK  -  2011-02-10 15:41:17
Jeg bager den kun 30-35 minutter

Anne  -  2011-02-05 22:07:46
1 kg jordbær er lige i overkanten

Marie  -  2010-07-31 02:33:20
Jeg tror det vil smage meget bedre med 1 del piskefløde og 1 del kold creme (kagecreme). Det er den vi brugte på teknisk skole. (*Som creme)

Ian Bach  -  2010-05-16 21:59:41
Mange komplimenter, dog en smule tør i forhold til andre mazarintærter jeg har smagt, og så smager den meget af smør. (Jeg lavede den til 40 portioner, og tænker jeg kunne have undværet den ene ud af de 5 pakker smør der skulle i).

gladbager  -  2009-06-13 17:37:11
måske find en opskrift på rigtig fromagecreme som bruges ved de felste bagere

(:  -  2009-04-21 16:15:04
ville sige at det bliver bedder med linze dej i steden for mørdej det er næsten det sammen der er bare lidt mere sukker i så det bliver lidt søder også drop mel'en den kommer til at for meget af mel (: