Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hollandsk æbledessert

Hollandsk æbledessert, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Holland

HollandIndsendt :


Hollandsk æbledessert, billede 4 Hollandsk æbledessert, billede 1 Hollandsk æbledessert, billede 2 Hollandsk æbledessert, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
200 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
120 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
75 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
6 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Æblerne skrælles, udkernes og skæres i skiver.

Farinen blandes med mel, salt og kanel. Æblestykkerne vendes deri. Blandingen hældes i et smurt ovnfast fad, middel størrelse.

Havregryn og mel blandes og hældes over æblerne. Smørret smeltes og hældes henover.

Bages ved 150 grader C. alm. ovn i 40-45 minutter.

Serveres med flødeskum eller creme fraiche.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (52 stemmer)

Opskriften er vist 99677 gange,
og udskrevet 3012 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9631 (2293 kcal)
KJ pr. Pers. 2407 (573 kcal)
Vægt ialt 828 gram
Vægt pr. Pers. 207 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1162 KJ (276 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 9.5 gram
Kulhydrat 46.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Gerda  -  2019-11-24 10:34:51
Meget bastand men god.

Anita  -  2010-03-27 17:17:05
1/11-2006. Ekstra god opskrift. 6 spsk smør, brugte ca. 100 g.

Gurli.  -  2010-03-17 15:23:41
Det smager vidunderligt men tror at jeg vil unlade melet næste gang og bruge hakkede mandler eller hasselnødder som foreslået af Chi.

Lilian  -  2010-01-30 23:22:33
æble fyldet smager godt, men topen er tør og og en dårlig oplevelse, det krøver meget flødeskum at gøre det til en god dessert.

Lene  -  2009-11-14 12:30:20
Prøv denne ret med mandler der er blendet deri. UHM...

palmqvist2000  -  2008-11-23 13:25:41
God dessert, men prøv at erstatte de75 gr mel på toppen med hakkede hasselnødder.

Mette&Katrine (:  -  2008-04-03 09:44:11
den skal vi helt klart bruge til vores opgave om holland ;b

susanne  -  2007-11-01 13:49:29
Tilføj lidt tørrede abrikoser og tranebær. Brug mindre sukker, og spis den skønne dessert med græsk youghurt. Mumf.

Heidi  -  2007-08-16 13:38:31
det se lækkert ud

Chi  -  2007-08-12 17:12:52
det er jo en almindelig crumble :P det er os godt med hakkede hasselnødder i :)

Liveterskont  -  2007-02-07 10:51:24
Bunden smager udemærket men selvom vi tilføjede is i stedet for flødeskum på toppen så manglede toppen stadig noget - havregryn og mel smager ik særlig godt på toppen af denne dessert

Mikkel  -  2007-01-11 08:54:17
Den er god med lidt hakkede hasselnødder i, istedet for havregryn :)

Johannes  -  0000-00-00 00:00:00
Smager rigtig godt med halvdelen af sukkeren og marcipan i stedet. Kan selvfølgelig afhænge af hvor sure æblerne er...

  -  0000-00-00 00:00:00
Den er smaddergod - kunne ikke være bedre

Anette  -  0000-00-00 00:00:00
Vi var en flok piger som prøvede denne opskrift. Vi vil sige at den smagte fremragende med is til.