Bland det hakkede kød med mel, æg, salt, peber, nelliker, allehånde, revet appelsinskal og revet løg.
Rør mælk i lidt efter lidt, til farsen har en passende konsistens.
Lad farsen hvile ca. 15 minutter, inden den formes til små frikadeller.
De steges i smørret på en pande. Så snart kødet er brunet dæmpes varmen. Ryst panden af og til, så frikadellerne bliver ensartet stegte.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.7
(25 stemmer)
Opskriften er vist 72607 gange, og udskrevet 1934 gange.
Energi:
KJ total 7167 (1706 kcal)
KJ pr. Pers. 895 (213 kcal)
Vægt ialt 951 gram
Vægt pr. Pers. 118 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 753 KJ (179 kcal) Protein 12.1 gram Fedt 12.2 gram Kulhydrat 6.0 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Kristina - 2016-12-11 14:00:36 De var ikke noget større hit til min julefrokost. Jeg har frikadeller nok til overs som kan varede helt hen til sommer. Familien der ellers plejer at tage godt fra af frikadellerne skulle kun have en hver mand. Så lav få af dem her og sørg for at have alm. frikadeller ved siden af.
Lis Rovsing Olsen - 2011-12-20 11:27:03 Deller, der smager af jul, de smager virkelig skønt.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider