Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Risalemande

Risalemande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

HøjtidJul - julen

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Risalemande, billede 4 Risalemande, billede 1 Risalemande, billede 2 Risalemande, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 dl.mælk
1 dl.ris
1 vanillestang
50 g.mandler
5 dl.piskefløde
 evt.sukker
 
Opskrift:
Kog en risengrød af mælk og ris tilsat den flækkede vaniljestang. Lad den afkøle. Smut og hak mandlerne groft. Husk at tage en hel mandel fra til mandelgave. Pisk fløden stiv og vend den i den kolde grød sammen med mandlerne. Smag evt. til med sukker.

Til ris á l`amande serveres kirsebærsauce - varm eller kold. Eventuelt kan man tilsætte et glas Cherry Heering til de voksne.






Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risalamande

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (12 stemmer)

Opskriften er vist 24609 gange,
og udskrevet 491 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Conny  -  2010-12-23 14:09:08
Til maja. Kog risengrøden uden salt dagen før, og lad den helt afkøle. Juleaftens eftermiddag, pisker du til flødeskum, og kommer lidt risengrød i en skål med en til to flødeskumsskeer. Brug gaflen til at få løst op på risengrøden sammen med pisket flødeskum, og sådan fortsætter du. Det bedste resultat kommer - hvis det er tillavet om eftermiddagen til juleaften, og selvfølgelig tilsæt hakkede mandler og skrabet af en vaniliestang. Så får du den perfekt. Måske har du ikke pisket fløden nok til flødeskum. Men endelig ikke for meget så det bliver til smør.

Maja  -  2009-12-23 09:58:52
Det er en fordel at vende de hakkede mandler i grøden, mens den endnu er lun. Derved kan de nemmere fordeles i hele grøden i forhold til når grøden er hel kold.

benløse  -  2007-12-20 11:08:38
Hej. jeg har lavet denne framragende risalmande, Men den blev flydende dagen efter hvofor blev den det. Hvad har jeg gjordt forkert.???????

bulle1  -  0000-00-00 00:00:00
perfekt kogebog