Ris a'la mande

Ris a'la mande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red:

Ris a Ris a Ris a Ris a
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Grød:
2 dl.vand
65 g.grødris
5 dl.økologisk sødmælk
1 vaniljestang
 
 Ris a la mande:
4 dl.økologisk piskefløde
2 spsk.sukker
80 g.smuttede og hakkede mandler
 
Opskrift:
Grøden
Vand bringes i kog, hæld grødris i og lad dem koge i 2 min. Hæld mælken i samt vanillestangen, og skru ned på laveste blus.

Blandingen simrer under låg, husk at røre en gang imellem, det brænder nemt på. Det koges i ca. 1 time eller til blandingen er næsten stiv, tages af varmen og afkøles helt.

Ris a la manden
Pisk piskefløde - det må ikke blive for stift - vend fløden i grøden og tilsæt sukker og smuttede og hakkede mandler, husk at tilsætte vanillekornene fra stangen i risene.

Tips:

Kan laves dagen før, men kan ikke tåle frost.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risalamande

karakterer:
Opskriften er vist 34365 gange,
og udskrevet 568 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Christina  -  2011-06-10 12:21:50
Prøv og tilsætte noget groft hakket blokchokolade det giver en helt fantastisk smag til retten :)