Flæskesteg i stegepose

Flæskesteg i stegepose, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red:

Flæskesteg i stegepose, billede 4 Flæskesteg i stegepose, billede 1 Flæskesteg i stegepose, billede 2 Flæskesteg i stegepose, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.Svinekam med svær uden ben
1.5 spsk.Groft salt
 evt.laurbærblade
 
Opskrift:
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset kødet, skal det gås efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik et par laurbærblade ned mellem sværene eller læg dem under kødet.

Læg stegen i en en stor stegepose og luk med klipsen. Klip nu nogle gange i posen hen over flæskestegen så dampen kan slippe ud, dette er meget vigtigt da du ellers vil få en helt kogt sværd. Læg steg og pose i en bradepande og stil i ovnen ved 200 grader, de fleste poser tåler ikke højere temperatur end dette. Lad stegen stå i ca. 2 timer.

Tips:

Vi har afprøvet denne opskrift efter forespørgsel fra en bruger, og tænker at ideen er at undgå at svine ovnen, men sværden bliver ikke særlig god i stegepose, så for at få sprød sværd er man faktisk nød til at give stegen grill i ca. 20 minutter, men så går lidt at ideen jo af.


karakterer:
Opskriften er vist 60059 gange,
og udskrevet 217 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2017-11-26 17:26:24
Jeg laver altid i stegepose for saften og smagen til sovsen. Og stegen bliver dejlig mør. Sværen bliver sprød når jeg kommer den ud af posen og står i ovnen mens sovsen laves. Det med undgå svineri i ovnen har jeg slet ikke haft med i overvejelserne. Syntes godt det kan anbefales.

moi her  -  2007-11-18 14:52:03
hvad er ganache ?

Mig..  -  2007-02-14 14:31:15
HVAD ER DET HER ?