Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kokkens Då - vildt ryg

Kokkens Då - vildt ryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Dådyr - Dådyrryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Fru Fleron

Indsendt :



Ingredienser:
1 dådyr ryg
1 tsk.salt
7-10 pebberkorn
1 tsk.frisk timian
4 hele enebær
1-2 tsk.ribsgele
1-2 tsk.danablue
1 løg
1 gulerod
 magarine
5 dl.piskefløde
 Vand
 (oskars vildt boulion)
 
Opskrift:
Læg et forsigtigt snit på hver side af rygraden på vildtet og skær forsigtig senen fri. Brug god tid så der ikke kommer formeget kød med af. sæt vildtet tilbage på køl.

Brun senen godt af i en klat magerine. lad den stege i 7-10 min. tilsæt herefter: 1 tsk salt 7-10 pebberkorn 4 enebær 1 tsk friskhakket timian 1 helt skrællet løg 1 skrællet gulerod 1 L vand Og lad det hele småkoge et par timer.

Si afkoget, lav deraf en opbagt sovs.Den skal være meget tyk. Smag sovsen til med lidt ribsgele og danablue, men LIDT af gangen!!! Giv den til sidst en sjat fløde.

Forvarm ovnen til 275 grader. læg viltet på risten i bradepanden.tilsæt en kop vand i bradepanden og gnid ryggen med salt pepper og lidt friskhakket timian.steg ryggen for fuld hammer i 7 min. Tag ryggen ud igen og masker den med noget af sovsen.( læg et par skefulde sovs på ryggen, og træk det godt rundt med bagsiden af en ske)

Skru ovnen ned på 200 grader,- og steg den maskereg ryg i 20 min. tag den derefter ud af ovnen og lad den køle helt af.

Når den er kold, skæres kødet forsigtig fri fra ryggen, og skæres i skiver på skrå. de skiveskåret sider lægges tilbage på ryggen igen, og maskeres endnu engang med sovsen. Dæk til med sølvpapir til stegen skal spises.

Når stegen skal varmes er det ind i ovnen på 200 grader i 20.min så er den klar! Læg hele ryggen på et fad og server den sådan.

Varm den tykke sovs op og tilsæt lidt følde/mælk til konsistensen passer.

OBS:
Det anbefales ALTID at have oskars vildt boulion i køkkenet i tilfælde af at sovsen ikke smager vildt nok kan man tilsætte et par skefulde af den!!

Tips:

Server då- vildt ryggen med:
Aspagers katofler waldorff salat æbler med ribsgele og tyttebær.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 20775 gange,
og udskrevet 386 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Michael  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har prøvet opskriften. God og nem måde at tilberede en hel ryg på, men der er noget MISFORHOLD m.h.t. stegetiden, der godt kan forlænges med i alt ca. 45 minutter og så for lidt svagere varme.