Budapestrulle - Svensk marengsroulade

Budapestrulle - Svensk marengsroulade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Roulade 1 Roulade
KagerRet : Kager - Roulader

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Mandarin

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Gitt

Indsendt :      Red:

Budapestrulle - Svensk marengsroulade, billede 4 Budapestrulle - Svensk marengsroulade, billede 1 Budapestrulle - Svensk marengsroulade, billede 2 Budapestrulle - Svensk marengsroulade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
150 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
5 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
3 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 ds. Mandarinfiletter, konserves 1 dåse mandarinfiletter i sukkerlage indeholder ca. 175 gram drænet vægt.
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pynt:
evt. Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Hak nødderne meget fint, gerne på blenderen.

Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukkeret i, lidt af gangen. Vend forsigtigt mel og de hakkede nødder i.

Læg bagepapir (30*40) cm. på en plade og fordel dejen på det.

Bag rouladen 15-20 min. ved 175 grader C alm. ovn.

Vend rouladen ud på et stykke sukkerstrøet bagepapir. og træk papiret af den er bagt på. Læg et viskestykke over rouladebunden og lad den blive kold.

Hæld mandarinerne i en si og lad dem dryppe godt af. Pisk fløden til flødeskum, kom de afdryppede mandariner og den hakkede chokolade i. Fordel det på marengsbunden og rul den sammen.

Kom evt. smeltet chokolade over.

Tips:

Spises samme dag da den ellers bliver blød


karakterer:
Opskriften er vist 83340 gange,
og udskrevet 1233 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15990 (3807 kcal)
KJ pr. Roulade 15990 (3807 kcal)
Vægt ialt 1140 gram
Vægt pr. Roulade 1140 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1402 KJ (333 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 18.2 gram
Kulhydrat 38.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2022-08-05 19:00:29
Marengsen kan kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud i "stænger" på tværs af retningen du vil rulle i. Der kan pyntes med flødeskum, bær og lidt frisk mynteblade oven på chokoladen, eller der kan drysses med flormelis

.  -  2011-06-28 17:35:26
Er det kagen der også kaldt budapest rouladen????