Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Oksemørbrad

Oksemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : D.J.J

Indsendt :



Ingredienser:
2 fedpresset hvidløg
50 g.grofthakkede valnødder
1000 g.oksemørbrad
100 g.smør
200 g.grofthakkede champignons
1 duskpersille
 
 Sauce:
1 lille løg
2 stilkefrisk timian
100 g.champignon
1 spsk.rødvinseddike
1 dl.rødvin
3 dl.okse fond
 
 Saute:
1 dl.olie
2 gulerødder
1 rødløg
1 selleri
100 g.kantareller
100 g.karljohan
 
Opskrift:
Hak persille og rør det sammen med smør til persille smør. Mørbraden afpudses. Der skæres en dyb rille i kødet på langs, der foldes lidt ud og bankes let. Champignons ristes på en tør pande til væden er næsten fordampet. Valnødderne blandes i og den pressede hvidløg blandes i.

Kødfladerne smøres med persillesmørret og fyldet fordeles over. Kødet foldes sammen og ombindes med snor. Eller hæftes sammen med kødnåle eller tandstikkere. Kødet brunes i lidt fedtstof og lægges i et ovnfast fad. Steges ved 175 grader C i 20 – 30 minutter afhængig af kødets tykkelse. Tilsæt bouillonen de sidste 10 minutter. Skær kødet i tynde skiver på skrå og server saucen til.

Sauce:
Hak løget fint, og svits det i margarinen sammen med det hakkede timian. Tilsæt de skivede champignon og lad det simre lidt endnu.

Nu tilsættes rødvinseddiken, og dette koges ind. Herefter tilsættes rødvinen, og dette koges ind til det halve. Der efter tilsæt fond kog lidt ind igen.

Saute:
Hak tingen i lige store stykker og rist dem i olien og timian


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (9 stemmer)

Opskriften er vist 62280 gange,
og udskrevet 1271 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu