Ægte sønderjyske fedtkager

Ægte sønderjyske fedtkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Mijanne

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
350 g.svinefedt
150 g.margarine
1000 g.hvedemel
1 tsk.hjortetaksalt
 Vanillesukker
500 g.sukker
 
Opskrift:
Alle ingredienser blandes sammen i en stor skål.

Da det er varmen fra hænderne som får dejen til at hænge sammen kræves der virkelig kræfter ved æltningen. Dejen er klar når den er blank og føles glat og blød.

Form dejen til valnøddestore kugler og tryk en hulning i dem med tommelfingeren. Sæt kuglerne på bagepapir med hullet nedad og bag dem øverst i ovnen ved ca. 175 grader C i 10-15 minutter.

Tips:

Kagerne må IKKE tage farve men er færdige når overfladen er sprukket.

De originale fedtkager er hvide men for børnenes skyld kan der med fordel æltes lidt kakao ind i en del af dejen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fedtkager

karakterer:
Opskriften er vist 15729 gange,
og udskrevet 311 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-13 21:07:36
Der kan ikke bruges margarine i stedet for svinefedt. Der findes iøvrigt flere forskellige måder at lave fedtkager på, de opskrifter jeg kender er alle med ren svinefedt (dette var jo noget konerne fik når der blev hjemmeslagtet, af flommen på grisen som er ren hvid fedt) I de opskrifter jeg keder er forskel på hvor meget sukker der er i opskriften.

  -   2009-11-26 18:53:57
Kan man bruge 100% margarine i stedet for svinefedt?