Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fedtkager (Sønderjysk)

Fedtkager (Sønderjysk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Svinekød - Svinefedt

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :

Fedtkager (Sønderjysk), billede 4 Fedtkager (Sønderjysk), billede 1 Fedtkager (Sønderjysk), billede 2 Fedtkager (Sønderjysk), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Svinefedt. afsmeltet
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Hjortetaksalt
4 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
   


Opskrift:

Sæt fedtet frem i stuetemperatur, helst dagen før bagningen. Ælt fedt, sukker og hjortetaksalt grundigt sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen., Hvis dejen ikke bliver smidig, tilsættes lidt ekstra mel.

Del portionen i 2 lige store dele. Ælt kakao i den ene del.

På smurte plader afsættes de brune og hvide kager med en teske i størrelse som en valnød.

Bages ved 150-170 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.

Kagerne skal revne lidt på overfladen for at være rigtige.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (55 stemmer)

Opskriften er vist 107307 gange,
og udskrevet 2300 gange.


Energi:
KJ total 21187 (5044 kcal)
KJ pr. Portion 21187 (5044 kcal)
Vægt ialt 1024 gram
Vægt pr. Portion 1024 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2069 KJ (492 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 25.5 gram
Kulhydrat 62.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Rita  -  2018-12-14 16:07:01
Mine pladrede helt ud. Hvad er fejlen?


Mijanne  -  2017-12-28 17:05:33
Sønderjyske fedtkager - MUMS! .. en ægte fedtkache er næsten helt hvid - også i bunden. Den klistrer let til fingerspidserne når man tager den - og den smelter nærmest i munden :-) At lave kagerne større vil blot gi' en hulens masse krummer, for de vil gå i stykker når de håndteres. Husk at trykke kuglerne i bunden inden de sættes på pladen - så bliver kagen flot rund :)


  -  2017-11-30 08:44:10
Har nu prøvet denne her opskrift på sønderjyske fedtkager Fin opskrift smager fuldstændig som min oldemors sønderjyske opskrift fra Åbenrå


En søndejyude  -  2015-12-06 11:48:52
Hej, tænker at hovedingrediens måske er svinefedt og ikke svinekød? ;O)


Karen T. Hede  -  2014-12-17 14:51:38
Ingen jul uden Sønderjyske fedt kager


  -  2014-12-08 13:50:48
Rema 1000 kan man få der


Randi  -  2014-12-08 00:16:09
Camilla: det finder du på køl i et supermarked


camilla   -  2014-11-23 23:00:26
Hvor køber man det svinefedt


Eva  -  2014-10-13 20:22:02
Der mangler lidt vaniljesukker , så smager de endnu bedre, så har de ikke den lidt bitre kakao smag og de hvide smager ikke kun af sød fedt.


Lonni Schmidt  -  2013-12-15 12:39:57
Har bagt fedtekager for første gang ( ellers kun smagt dem som købes hos bageren ) De er lidt for søde efter vores smag, så næste gang prøver vi med mindre sukker


Ellen, Bredebro  -  2013-12-10 15:50:31
God opskrift - men 2-3 tsk, vaniliesukker højner smagen!


Michele  -  2013-12-10 14:17:00
Hvor mange fedtkager bliver denne potion til ca ?


Joan  -  2012-12-15 17:58:24
Til Katja Hvis man bruger palmin i stedet, bliver fedtkagerne stenhårde i løbet af et par dage... :(


Katja   -  2012-12-02 16:12:45
Ville man kunne bruge palmin istedet for ?


Maj-Britt, fra Als  -  2012-11-09 14:50:03
Kan ikke finde min gamle opskrift på dem, men denne er fuldstændig mage til, de er bare super...... min x svigemor , som jeg for 30 år siden fik opskriften af, sagde altid at de var rigtige når de revnede foroven......


Bent  -  2012-10-27 20:09:50
De er simpelthen bare gode, smager som min mor lavede den som ÆGTE Sønderjyde med stort Æ,og jeg er idag 73


karina  -  2010-12-02 09:02:26
prøv med halvt fedt og halvt smør


  -  2010-11-12 17:28:38
Til dig der forespørger hjortetaksalt på engelsk: Ammonium bicarbonate, also called bicarbonate of ammonia, ammonium hydrogen carbonate, hartshorn, or powdered baking ammonia. Fra Wikipedia. :)


  -  2010-09-13 19:24:43
Hvad hedder hjortetaksalt paa Amricansk?


Josefine  -  2009-01-03 17:24:11
Lyder fedtet, men kan man ikk gøre kagerne større end en valnød?


Eva og Sabine  -  0000-00-00 00:00:00
den er lidt fedtet og den smager totalt namnam 100.%plus moms og pant


jette fra sønderjylland  -  0000-00-00 00:00:00
denne opskrift på fedtkager er bare super!!!