Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Hollandske speculaas

Hollandske speculaas, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Holland

HollandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Hollandske speculaas, billede 4 Hollandske speculaas, billede 1 Hollandske speculaas, billede 2 Hollandske speculaas, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.hvedemel
150 g.brun farin
1 tsk.brunkagekrydderi
0.5 tsk.hjortetakssalt
100 g.smør
50 g.mandler
3 spsk.vand
 


Opskrift:
Bland mel med farin, brunkagekrydderi og hjortetakssalt. Hak smørret i og smuldr med fingrene. Tilsæt fintblendede mandler eller mandelmel. Saml dejen hurtigt med vand efter behov, den skal være glat og ensartet.

Pak dejen i folie og lad den hvile min. 1 time – helst natten over – den skal være ret fast. Rul dejen ud på et melet bord i ca. 2½ mm. tykkelse. Udstik med forme af forskellige dyr og mennesker eller i ret store runde eller firkantede kager.

Sæt på bageplade med bagepapir. Bag ved 200 grader C i ca. 10 min., afhængig af kagernes størrelse. Afkøl på bagerist. Opbevares i dåser.

Tips:

Den hollandske julemand skulle tage rundt i Holland den 5. december og blandt andet ligge denne kage og andre godbidder i de træsko der er stillet frem til ham.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (9 stemmer)

Opskriften er vist 20309 gange,
og udskrevet 331 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mig  -  2008-01-03 15:55:45
super gode - de bedste småkager jeg har smagt :-)