Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hare med rodfrugter i en sovs af rødvin og blåbær

Hare med rodfrugter i en sovs af rødvin og blåbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gnavere - Hare

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Alfred

Indsendt :



Ingredienser:
1 hare
2 gulerødder
2 løg
1 pastinak
0.5 flaskerødvin
 Blåbær
 Tørrede svampe
 Peberkorn
2.5 dl.piskefløde
 Kulør
 
Opskrift:
Først fjernes harens to små mørbrad (disse steges under tilberedningen på en meget varm pande, i lidt olivenolie og drysse med salt, nydes ved køkkenbordet med et godt glas rødvin). For- og bagløb skæres fra og ryggen deles i passende stykker.

Godt med olivenolie varmes i jerngryden og harestykkerne brunes let. Grønsager udskåret groft kommes i gryden sammen med rødvinen, blåbær og tørrede svampe. Lad rødvinen koge ind til ca. 1/3 del. Gryden fyldes op med vand, således, at harestykkerne er dækket med væske.

Haren med grønsager koger nu under svag varme i ca. 40 – 45 minutter. Herefter tages harestykkerne op og indholdet i gryden koger videre i et par timer. Indimellem skal der lige efterfyldes med vand. Når et par timer er gået sigtes urterne fra suppen og den koges ind til ca. 1/5 del. Der tilsættes fløde og kulør. Harestykkerne varmes i sovsen.

Serveres med grove grønsager og kartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (27 stemmer)

Opskriften er vist 19559 gange,
og udskrevet 650 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

morten   -  2020-02-06 23:55:30
super god, stort hit i medisterklubben som vi har haft i 20 år, vi har spist mange forskellige ting , men første gang hare, men det er lidt grænseoverskridene at man skal drives til fordærv, ved at drikke alkohol ved køkkenboret ,men man bliver vil nød til at følge opskriften.

Skåning  -  2012-02-07 20:11:39
Fantastisk .. En guderet. Jeg har nu lavet den et par gange og min frue vil ikke længere have hare på den gamle måde. :-)

Roi  -  2011-11-17 01:41:27
lige et spørgsmål, før jeg kaster mig ud i det :) der står et "par" timer - snakker vi om 2-3? er haren mør nok når den kun bliver kogt i 45 minutter?

Knud  -  2011-04-08 10:50:04
rigtig god opskrift. Sovsen kan ikke blive mere fyldig.

Emma  -  2010-12-27 11:00:49
Denne hare er rigtig god. Sovsen har vikelig karakter og fylde. Jeg vil anbefale denne opskrift, hvis dine gæster ikke tidligere har spist hare.

en jæger  -  2010-10-31 19:19:25
Dette er bare den bedste hareopskrift jeg til dags dato har prøvet. Hvilken dejlig smagsoplevelse. Prøv den du bliver ikke skuffet.