Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Smedens Hvidkålsgryde

Smedens Hvidkålsgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Vagn Fynbo

Indsendt :



Ingredienser:
1 alm. hvidkål
500 g.gulerødder
1 hel rød peber
 salt
2 tsk.sukker
1 lille knivspids knust chili
4 tsk.karry
 
Opskrift:
Skær kålen groft. Skær gulerødderne i store tern. Skær peberen i alm. tern.

Kog kålen med salt i 15 minutter og kom gulerødder og peber oveni og kog videre 15 minutter.

Brænd karry og chili af med lidt rapsolie i en kasserolle. Når kålen er færdig hældes vandet fra kålen over i kasserollen med krydderierne hvorefter det hele hældes tilbage over kålen som vendes godt i "krydderlagen". Derefter sies al væden fra kålen som kan tilsættes lidt olie(raps eller andet)og det hele blandes godt og er færdig til servering med frikadeller til.

Tips:

Jeg bruger udelukkende rapsolie til al madlavning da den er total smagsfri. Et lille fif. Når man koger kål læg da 2-4 halve uskrællede æbler oveni det tager kål lugten.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (10 stemmer)

Opskriften er vist 19096 gange,
og udskrevet 304 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Arne Rohde  -  0000-00-00 00:00:00
Vi var 4 personer, og der var rigeligt når jeg brugte et halv hvidkål, to stk. slik rød peber og tre store gulerødder. De røde peber skal ikke koge med i mere end 5 min. ellers bliver de "smattede". Krydderlagen jævnede jeg med lidt mel, og så kunne hver selv bestemme om kålen skulle være lidt stærkere. Smager dejligt.