Brunkager med sirup og sukat
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
I en ikke alt for stor gryde blandes sirup, fedtstof og sukker. Der røres godt rundt, mens det forsigtigt bringes i kog. Gryden tages så af ilden og blandingen afkøles lidt, før mel, potaske og krydderierne tilsættes sammen med de skoldede, smuttede og groft hakkede mandler, den finthakkede sukat, den revne pomeransskal samt den revne citronskal.
Dejen æltes godt sammen, til den er blank, og stilles hen i 1 - 2 dage på et lunt sted. Dejen rulles så i stænger og stilles koldt. Den skæres i tynde skiver, og kagerne lægges på en smurt plade, hvor de pensles, inden bagningen i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i 8 - 10 min. Inden bagning kan hver kage evt. pyntes med en flækket mandel. |
|
Opskriften er vist 45562 gange,
og udskrevet 736 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.9 (53 stemmer) |
|
Kommentarer Mette - 2017-12-02 12:12:33 Penslet ? anonym - 2013-11-24 14:06:18 penslet med hvad? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne