Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Klassisk pebersteak

Klassisk pebersteak, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksesteak

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Søby

Indsendt :



Ingredienser:
4 skiveroksefilet á ca. 200 g
2 spsk.hel sort eller grøn peber
0.5 tsk.sennepspulver
2 spsk.solsikkeolie
4 spsk.cognac
2 dl.creme fraiche
 
Opskrift:
Lad kødet stå ved stuetemperatur en halv time før tilberedning, det gør kødet mere mørt. Dup kødet med køkkenrullepapir.

Stød peberkornene i en morter. Drys sennepspulveret over kødet. Kom de knuste peberkorn på en tallerken. Vend kødet i peberet og tryk det godt ind i kødet.

Varm olien op på en tykbundet stegepande. Steg kødet 2-3 min. pr. side for rød, 3-4 min. pr. side for medium og 5-6 min. pr. side for gennemstegt. Læg kødet på et varmt serveringsfad, dæk det til og hold det varmt.

Tag stegepanden af varmen, tilsæt cognac og pisk godt. Hæld cremefraiche i, sæt panden tilbage på varmen og lad småkoge 2 min. under omrøring. Hæld saucen over kødet og servér straks med stegte eller bagt kartoffel og friske grøntsager.

Tips:

Grøn peber er den umodne frugt fra peberbusken "Piper Nigrum". Den har en noget mildere smag end sort peber.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 18021 gange,
og udskrevet 165 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu