Pæretrifli

Pæretrifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Pæretrifli, billede 4 Pæretrifli, billede 1 Pæretrifli, billede 2 Pæretrifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.syltede pærer
 
 Creme:
3.5 dl.kaffefløde
1 stang vanilje
3 blade husblas
3 æggeblommer
3 spsk.sukker
2.5 dl.piskefløde
 
 
100 g.makroner
 sherry eller portvin
 
 Pynt:
 reven chokolade
 
Opskrift:
Begynd med cremen.
Bring kaffefløde og den flækkede vaniljestang i kog. Udblød husblas i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker tyk og skummende. Pisk lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld det derpå tilbage i gryden. Varm cremen til kogepunktet, den må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for væde og smelt den direkte i den varme creme under omrøring. Lad cremen bliver kold.

Pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme.


Læg makroner i bunden af en skål og dryp med sherry eller portvin. Hæld lagen fra pærerne og fordel dem over makronerne. Hæld cremen over og stil desserten koldt.

Pynt med reven chokolade før serveringen.

Tips:

På billedet har vi skåret pærerne i mindre stykker og serveret i trifliglas


karakterer:
Opskriften er vist 22132 gange,
og udskrevet 372 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu