Pæretrifli

Pæretrifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Pæretrifli, billede 4 Pæretrifli, billede 1 Pæretrifli, billede 2 Pæretrifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Halve syltede pære, konserves 1 dåse halve pærer i sukkerlage indeholder 820 g. nettovægt og 460 g. drænet vægt.

1 dåse indeholder 6-12 stk. og det giver en gennemsnitsvægt på 51 gram.
   
  Creme:
3.5 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
3 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
100 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
Sherry. tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
chokoladespåner
   
Opskrift:
Begynd med cremen.
Bring kaffefløde og den flækkede vaniljestang i kog. Udblød husblas i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker tyk og skummende. Pisk lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld det derpå tilbage i gryden. Varm cremen til kogepunktet, den må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for væde og smelt den direkte i den varme creme under omrøring. Lad cremen bliver kold.

Pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme.


Læg makroner i bunden af en skål og dryp med sherry eller portvin. Hæld lagen fra pærerne og fordel dem over makronerne. Hæld cremen over og stil desserten koldt.

Pynt med reven chokolade før serveringen.

Tips:

På billedet har vi skåret pærerne i mindre stykker og serveret i trifliglas


karakterer:
Opskriften er vist 26007 gange,
og udskrevet 419 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11360 (2704 kcal)
KJ pr. Pers. 1420 (338 kcal)
Vægt ialt 1786 gram
Vægt pr. Pers. 223 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 636 KJ (151 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 19.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu