Plankebøf (stegning)

Plankebøf (stegning), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Bøf af oksefilet

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 oksebøf
 kartoffelmos
 
Opskrift:
Bøffen brunes på panden, planken skylles i koldt vand eller smøres med olie. Bøffen lægges på planken, kartoffelmos lægges rundt om bøffen.

Ovnen tændes på 200 grader. Når denne temperatur er nået, sættes bøfferne midt i ovnen, til kartoffelmosen er gyldenbrun efter ca. 20 minutter.

Tips:

I øvrigt kan man også tilberede fisk og andre slags kød på plankerne, og mange gæster, der første gang får serveret retten, bliver begejstrede for denne variation, som ved tilfældigheder kom til Bornholm for et kvart århundrede siden.





karakterer:
Opskriften er vist 32828 gange,
og udskrevet 342 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvis retten laves med en hakkebøf eller et stykke kylling er den eminent til børn. Har sågar set den med røde pølser og fiskefilet!